Selamların en güzeliyle…             Kıymetli Okurlar; Şehir, medeniyet, kültür ve kitap konularına önceki yazılarımda değinmiştim. Kitapların şehrin sosyolojisine, kültürüne katkısına vurgu yapmıştım. Şehirlerin kitap mabetlerine dönüştürüldüğü zamanlarsa maneviyatlarının en yüksek seviyeden hissedildiği zamanlardır.

Kitap Fuarları bunun en büyük göstergesidir. Ülkemizin bir çok şehrinde açılan fuarlar Konya’da da yaşandı. Yazımın başlığını bir başka bahar vurgusu ile başladım. Çünkü kitaplar gönül dünyamıza açılan yeni bir bahar gibidir aslında.

            Konyalılar 14-23 Ekim arasını bir kültür halini almış ve alışkanlık haline gelmiş“Senin Hikayen Kitap” sloganı ile kitap fuarı ile geçirmiş oldu. Birbirinden değerli şair, yazar ve edebiyatçı şehrimizde ağırlandı. Hoş gelmişler, hoş dönmüşlerdir inşallah…

            Kitap fuarı için mekandan personeline kadar her şey yerli yerindeydi. Kapıdan girer girmez size hoş geldiniz diyen bir müzik, belki kendinizi bile kaybettirecek muazzam mekan ve fuarları anlamlı kılan misafirler… Ve ilk imza için kalemimin ucunda büyüyen heyecan…

            Bana ayrılan fuarın ilk günü benim öğrenciler ile buluşmam açısından önemliydi. Yayınevi standında genç kardeşlerimizi ağırladık. Beni onure etiler. Birkaç kelam edebilme şansı verdiler bana. Bu bile heyecanlanmamıza yetti. İlçelerden gelen öğrenciler için belediyelerimizin buna katkıları takdire şayan. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Annemin hep bir sözü vardır. Konya’da olduğu günlerde Karapınar’ dönerken şunu der “Ne zaman Karapınar’a dönecek olsam otobüslerde Karapınar yazısını görmek beni çocuk gibi sevindirir, içimi tarife edilmez sevinç alır” der.

            Bu sevinç ve heyecan ile imza günüm devam etti. Biraz hava almak için dışarı çıktığımda ilçemizin öğrencilerini taşıyan, üzerinde “Karapınar” kelimesi yazan otobüsün fuar önüne gelmesi heyecanımı artırdı. İlçemizin öğrencileri ile sohbet ettik, kitaplarını imzaladım ve beraber resim çekildik. Buna vesile olan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

            Değerli Okurlar;

            Geçmiş ile gelecek arasında bir bağ olan ve eserleri ile yaşayan şair ve yazarlar bir ışık gibi etrafını aydınlatırlar. Yaşadıklarıyla, yaşanmışlıklarıyla bizlere hep bir örnek olmuşlardır. Konya bu güzel günlerde böyle özel kişileri de ağırladı. Şair –Yazar Nurullah Genç’te bunlardan birisiydi. Sohbetinden müstefid olmak da nasip oldu bana. Daha çok üniversite öğrencileri rağbet gösterdi konferansa. Onunla telefonda görüşüyorum zaman zaman.

            Kendisine kitaplarımı, şiirlerimi, edebî dergilerde yayımlanan yazılarımı gönderiyorum. Programa "Söyle Bana Hindiba" adlı şiiriyle başladı.

"Ben boşluğa üfleyen cellat değilim, karayele verdim ayaklarımı

Söyle bana eceli kim tutar perçeminden hangi ölü bilmez nereye gittiğini

Sen miydin o mehpâre, o memnu, o Dilruba söyle bana hindiba"

            diye okurken, gözlerimiz onunla uzun uzun kesişiyordu. İçimden bir ses, onun beni tanıdığını fısıldıyordu. Sanki perdeler arkasından ona önceden söylenmiş gibiydi bu. Program sonrası mikrofonu elime aldım ve "o benim" dedim. Yüzü güldü ve çok mutlu olduğunu söyledi.

            "Sevgili kardeşim yazılarını okudum. Yazılarını çok beğendim. Yazmaya devam et ve bana gönder " dedi.

            Üstat birden kalbimin çocuk yanlarına dokunuverdi. Mütevazi haliyle, edebî duruşu ile tam bir Anadolu insanı ve Anadolu arifi Nurullah Genç...İki cihanda bahtiyar olsun inşallah. Konya kitap günlerinden kalan güzel anıda bu oldu...

            Tabi ilçemizin yetiştirdiği değerler arasında olan Tarih Öğretmeni Cengiz Acar ve Şair-Yazar Şener İşleyen ağabeyimi’ de görmek, onlarla hasbihal etmek benim gurur duyduğum diğer bir ayrıntı oldu.

            Bunun yanında bu süreçte fizik tedavisi almaktaydım. Tedavimle ilgilenen sağlık çalışanlarına “sağlıkta şiddete hayır, şiire evet” sloganı ile kitaplarımdan hediye ettim. Fuar ayağınıza geldi diyerek biraz sohbet ettik.

            Daha nice güzelliklere vesile olması ümidiyle emek veren, emeği geçen, öğrencileri ve halkımızı bizle buluşturan herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Güzelliklerle başlayan, güzelliklerle devam eden ve güzelliklerle sona eren bir kitap fuarı daha sona erdi. Kalemimiz hala heyecanını bekliyor yeni fuarlar için…

            Sağlık ve sıhhat içinde ulaşacağımız nice kitap fuarlarına…

            Selam ve esenlikle yüreğinizin sahibine emanet olun.