Cumhuriyetimizin 95. Yılı Üzerine
‘’Cumhuriyet akıl ve şuurla kurulmuştur. Zayıf değildir. Yüzyıllardan beri çekilen milli münasebetlerin ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Türk milletinin tabiat ve ününe en uygun iradedir. ‘’ 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Cumhuriyetimizin 95. Yılına ulaşmış bulunmaktayız. Kadim Türk tarihi için büyük önem arz eden bu önemli günün yıl dönümü kutlu olsun.

Uzun yıllar, bağımsızlık uğrunda nice savaşlar, mücadeleler veren şanlı ecdadımız, Türk milletinin istikbaldeki refahı için büyük bedeller ödemiştir. 95 yıl evvel, nice badireler, mücadeleler ve uğrunda verilen büyük kayıplarla, Büyük Türk Milleti, kendi geleceğini de kendi alacağı kararlarla,vereceği tercihlerle yeni bir oluşumun yani cumhuriyetin temellerini 29 Ekim 1923 yılında atmıştır.

Büyük milletimiz içteki ve dıştaki düşmanlara fırsat vermeden, kutlu mazisinden aldığı ilhamla büyük bir silkelenişle, kendi kaderini kendi tayin etmiş ve egemenliği uğruna büyük bedeller ödeyip bir milletin yönetiminin de milli egemenliğe dayanması gerektiğini azim ve kararlılıkla tüm dünyaya göstermiş ve cumhuriyeti 95 yıl önce bugün yeni yönetim şekli olarak ilan etmiştir.

Ulu önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ünde belirttiği üzere " Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir." Türkiye Cumhuriyeti, şehit kanlarıyla sulanmış vatanda, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz atsız nice kahramanlarımızın fedakârlıklarının vücut bulmuş bir göstergesidir ve sonsuza kadar yaşamayı hak etmektedir.

Aziz milletimiz bugün de varlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak adına bedeller ödemeye devam etmektedir ama yine şanlı ecdadımız gibi teslim olmayacağını da göstermektedir. Yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyetle birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme niyetini bedeli ne olursa olsun yine Tüm dünyaya ilan etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Verdikleri muazzam mücadelelerle Türk milletine aydınlık bir gelecek bahşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kurtarıcı ve kurucu kahramanları saygı ve minnetle yâd ediyorum.

  1. uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, onlara minnettarız, ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Saygılarımla…