İlk sayısını 29 Aralık 2006 tarihinde yayınladığımız gazetemiz geçtiğimiz günlerde 16. Yaşına girdi. "Değişim Önce Gönüllerden Başlar"  şiarıyla başladığımız basın yayın maceramızda 16 yılı geride bırakmanın haklı gururu ve mutluluğu yaşıyoruz.

Basın- yayın yolculuğumuzda birbirinden değerli tecrübelerle kurulduğumuz günden bugüne her zaman daha iyisini yapmanın şuurunda ve sorumluluğunda olduk. Gazeteciliğin temel prensiplerine uygun, ilkeli, tarafsız ve sağduyulu haber yayın anlayışından kopmadan 16 yılı geride bıraktık.
Karapınar'da yayın yapan tek yerel gazete olarak, yerel basının tüm sorumluluklarını üstlenerek yerel yönetimlere ve kamuoyuna bir tercümanlık görevini yapmaya daima devam edeceğiz. Kurulduğumuz günden bu yana büyük emeklerle bugünlere gelen gazetemiz, kamuoyunu bilgilendirmek adına objektif, ilkeli ve dürüst haber anlayışıyla rotası bozmadan bundan sonra da emin adımlarla yolculuğunu devam ettirecek, edindiği tecrübelerle daha iyi ilerleyecektir. 
 16. yaşını kutladığımız gazetemizin bugünlere gelmesinde emeği olan, yoğun çalışmalarımızda bizlere destek veren, protokol üyelerimize, kamu 

ve özel kurum ve kuruşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Ayrıca gazete 
çalışanlarımıza, yazarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum, onlarla bu yolculukta duygumun mutluluğu belirmek isterim. 16. Yaşını kutladığımız gazetemizin yayın hayatı boyunca bizleri takip eden, ilgi gösteren, desteklerini esirgemeyen değerli okurlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. 16 yılı geride bıraktık, Yeşilpınar Gazetesi olarak ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için, tarafsız, ilkeli, dürüst ve sağduyu haber anlayışıyla basın-yayın hayatına değer katmaya devam edeceğiz…
Saygılarımla…