Milletimiz 15 Temmuz Akşamı tüm dünyaya örnek olacak büyük bir sınav verdi ve bu sınavı başarılı bir şekilde atlattı.
15 Temmuz akşamı bir grup hain, darbe yapmak için hazırladıkları planın başarılı olamayacağını anlayınca, milletin meclisini ve devletin güvenlik mekanlarını bombalayarak; devletin kurumlarının ve halkın üzerine ateş açarak güzel memleketimdeki kardeş kardeşi birbirine kırdırarak iç savaş çıkarmaya çalıştı. Bu hain planın önceden haber alınması gerekli karşı girişimin hemen uygulanmaya konulması ülkemiz için büyük bir faciayı önledi. 
Başarıya ulaşamadılar, çünkü milleti hesaba katmadılar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclisteki tüm Milletvekilleri bir oldu son ana kadar mücadele edeceklerini beyan ettiler...
Tüm siyaset dik durdu...
Tüm medya bu süreci son ana kadar başarılı bir şekilde yöneterek halkı bilgilendirdi. 
Bu hain eylemin bastırılmasında en önemli aktör halk oldu. 
Yaşlı teyzem mehmetçiğin kendisine doğrulttuğu silahı eliyle sıkı sıkı tutmuş,"Ben ölmeye hazırım, sen vurmaya hazır mısın evladım!"diyordu. Halkımız tankların üzerine çıkarak, kendisine doğrultulan silahı eliyle iterek demokrasiye siper olup, ihanete izin vermedi.
Demokrasinin askıya asılmasına izin vermedi. 
Türk halkının demokrasiye olan inanç mücadelesi tüm dünyaya örnek oldu. Ne olursa olsun Türk halkının demokrasiye inancının olgunlaştığı görüldü. Halkın verdiği mesaj:
*TEK VATAN TEK BAYRAK...
SÖZ KONUSU VATANSA KİMSE BİZİ SINAMAYA KALKMASIN!