Aslında futbol ile aramın çok iyi olduğunu söyleyemem. Beşiktaş yendiğinde mutlu oluyorum sadece. Çocukluğumdan kalan bir özellik olsa gerek, maç dinlemeyi severim. Ama takımlarda o kadar çok futbolcu değişimi olduğu için, iki takım arasında oynanan maçta hangi futbolcunun hangi takımda olduğunu ayırt edemem çoğu zaman…

Mevzu bu değil…

Geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybeden milli takım oyuncusu ve Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık tüm ülkeyi yasa boğdu. Genç bir futbolcu kardeşimizin vefatı biliyorum hepimizi üzdü. Toplumca hüzünlendik. Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. Mekânı cennet olsun. Üzgünüz, mahzunuz…Rabbim ailesine sabırlar versin.

Futbol ile ilgim fazla olmadığı için rahmetli kardeşimizin İttifak Konyaspor’da oynadığınıda vefatının ardından öğrendim. Biraz araştırma ihtiyacı içine girdim. Sosyal medya aracılığı ile hakkında konuşulanlara kulak verdim.

Hakkında çok güzel haberler edindim. Yüzünün safiyane güzelliği, duruluğu, gerçekten insanın içine ılık bir hava sunar gibi. Hani böyle hiç agresif olmayan duruşu vardı.

Kabe-i muazzamı ziyareti, onun camiye gelen çocuklara ikramlarda bulunması…

Düşünüyorum da toplum olarak sanki alışkan değiliz böyle futbolculara… Veya daha genel anlamda meşhurlara…Futbolcu demek, meşhur, zengin, dünyevi aşklara kapılarını açan kişiler olarak belleğimize kazındı.

Ahmet Çalık kardeşimiz bu algıyı yıkanlardan oldu.Hamdolsun. Böyle güzel insanlar geldi ve gitti. Dağıldık, koptuk, tükendik dediğimiz bir dönemde böyle ahlâklı genç futbolcuların varlığını duymak bile umut veriyor insana...Daha doğrusu tanınmış bir insanın bu çizgisi ve bu duruşu sevindiriyor bizleri.

Bunu neden önemsiyorum? Arkamızdan gelecek nesil böyle gençleri örnek alıyor. Gelecek, gençlerin ve çocukların omzunda yürüyecekte onun için. Onun için kaygılanıyoruz ve dertleniyoruz.

Bu sadece futbol için mi? Hayır. Elbette değil.

Edebiyatta, sanatta, tiyatroda, müzikte… Neden inançlı, imanlı, alnı secdeye giden gençlerimiz olmasın?

Diyeceğimi o ki;

Milyonların peşinde koştuğu bu hayatın içerisinde nefsine uymayıp imanı ve ahlaki seçtiğin için sen hiç ölmedin. Zaten ölen bedendir, cesettir kaybolan...

İnsana şeref veren ebedi kalan ruhudur, iman ve ahlak ebedi yaşar seninle... Gençlere en güzel örnekliği sen verdin...

Alnında secdenin izini,yüzünde islamın nurunu taşıyan güzel kardeşim Ahmet Çalık!

Seni, bütün hücrelerinle yoluna meftun olduğun Allah Rasulü(sav) istikbal etsin!

Makamın ali, mekânın cennet olsun!

İnandık, işittik ve itaat ettik.