Kıymetli Dostlar; Hepinizi selamların en güzeliyle selamlamak istiyorum.

            Benim için uzun sayılabilecek bir aradan sonra bilgisayarımın başına geçip bir şeyler yazabilmek gerçekten çok rahatlatıcı bir durum. Şair Turgut Uyar’ın dediği gibi “Eylül toparlandı gitti işte, Ekim filan da gider bu gidişle”dediği gibi, ömrümüzden bir Eylül daha gitti ve bir Eylül daha yaşlandık böylelikle. Ama yeniden doğuyoruz günlere ve güneşlere…Serin güz rüzgârlıları tenimizi üşütür gibi oluyor akşamları. Ama bizi ısıtan çok şey oldu ve olmaya devam ediyor bu arada. Çok şey derken öncelikle 22 Eylül -30 Eylül arası Konya Selçuklu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 20. Mistik müzik festivalinden bahsetmek istiyorum.

            Etkinlikler kapsamında 250 semazenin katıldığı Sema Ayin-i Şerif-i gerçekleştirildi. Programa Bektaşinefesleri dinletisi ile devam edildi. Festivalin ikinci gününde Mevlana Meydanı'nda "Hazreti Mevlana Gülşen’ine Davet" programı gerçekleştirildi. İlgiyle izlenen 250 semazenin katıldığı programın ardından Kılıçarslan Meydanı'nda, Zakiran Nevbe Topluluğu tarafından Bektaşi Nefesleri konseri verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali sanatseverlere tasavvuf musikisinin ve mistik müziğin en güzel örneklerini sunuyor.  Mevlana Meydanı’nın Selçuklu Darü’l-Mülkü Konya’nın manevi merkezi olduğunu vurguladı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay. Sözlerine büyük bir içtenlikle katılıyorum. Bu süreçte birbirinden seçkin sanatçılar sahne aldı. Sadece ulusal anlamda değil uluslararası bir sunum oldu.

            Diğer yandan Konya Yazarlar Birliği ve Karatay Belediyesinin öncülüğünde 13. Mevlana Şiir Şölenin gerçekleştirildi. Türkiye Yazarlar Birliği  (TYB)  Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ise şunları aktardı; “Mevlânâ Şiir Şöleni’nin 13’ncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Mevlânâ Şiir Şöleni, bu yıl yine  Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemizin işbirliğiyle düzenleniyor. Şiirin başşehri Konya’da şairlerin sultanının huzurunda Türkiye ve dünyanın dört bir  yanından gelen şairler buluşuyor. Şehrimize  Hz. Pir’in gel çağrısına uyarak gelecek olan şairlerle bir arada olmayı arzulayan şiir severleri  davet ediyorum.” diyerek duygularını paylaştı. Uluslararası 13. Mevlânâ Şiir Şöleni 23 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleştirildi. Proğrama A. Ali Ural (İstanbul), Abdurrahman Ekinci (Malatya), Afra Kutluğ (Konya), Ahmet Aka (Konya), Ahmet Alkan (Konya), Arazgül Rejepova (Türkmenistan), Atakan Yavuz (İstanbul), Atilla Yaramış (Konya), Burhan Sakallı (Eskişehir), Emre Öztürk (Konya), Gülnaz Cihan (Tataristan), Hamid Ahmedzade (İran/Güney Azerbaycan), Muhammet Hanefi İspirli (Erzurum), Hüseyin Akın (İstanbul), İbrahim Demirci (Ankara), İhsan Deniz (Bursa), Kadriye Cesur (Bulgaristan), Kamil Uğurlu (Konya), Leyla Arsal (Ankara), Meryem Başkurt Sabaz (Kırım), Mustafa Sarı (Ankara), Mustafa Özçelik (Kocaeli), Mücahit Ocakden (Bursa), Nurâlâ Göktürk (Doğu Türkistan), Osman Özbahçe (Ankara), Özcan Ünlü (İstanbul), Reza A. Mehmandar (İran/Güney Azerbaycan), Sıddık Ertaş, Şemsettin Küzeci (Kerkük/Irak), Vural Kaya (Konya) ve Bursa’dan Yunus Emre Altuntaş, Mevlânâ Şiir Şöleni’nde şiir severlere kaleme aldıkları şiirlerini seslendirdi.

            İç Anadolu Bölgesinin güçlü iletişim kanalı KON-TV de Moderatörlüğünü Salih Sedat Ersöz’ün yaptığı jüri üyeliklerini S.Ü. Edebiyat Fakültesi- Türk Edb. Böl. Bşk. Prof. Dr. Sinan Gönen, S.Ü. Edebiyat Fak. Tarih Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Tayyar Yıldırım ve Halkın katılımı ile her hafta bir onur konuğunun misafir olduğu “Şiirler Yarışıyor” programı büyük bir yankı buldu. İl dışından bile katılımların olduğu ve ilk hafta yarışmacısı olduğum bu program gönül dünyamıza çok güzel sesleniyor. Her Cuma akşamı 21.40 da ekranda olan bu program seyretmeye değer gerçekten.

            Birbirinden değerli şair, yazar ve akademisyenleri ağırlayan Konya Kitap Günleri nihayet yeniden sevenleri ile buluşuyor. 06.10.2023 Cuma günü kapılarını Selçuklu Kültür Merkezinde kapılarını kitapseverlere açacak olan Konya Kitap Günleri herkesi bu atmosfere davet ediyor. Kitap fuarı 15 Ekim Pazar günü son bulacak.

            Yaklaşık iki yıldır fuarda yer almanın sevincini yaşamıştım. Okur ile beraber olmanın mutluluğu kalbimize inmişti. Ama bu yıl İlçemizin değerli şair ve yazarları ile beraber imzamızı sadece küçük Dilek için atmıştık. Dolayısıyla bu yıl fuarda yar alamayacağım.

            Hepinizi yeniden selamların en güzeliyle selamlıyor, bir başkent her zaman başkenttir diyerek geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlanan Konya’dan muhabbetle kucaklıyorum…