Bütün semadan yansıyan selam herkesin üzerine olsun. Selamların en güzeliyle...

Kıymetli Okurlar;

            İlçemiz, yetiştirdiği güzel insanları bir bir ağırlıyor. Önce Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kesik, sonra Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu ile Ticaret Bakanlığında görevli Bürokrat Ceyhan Yalçın ağabeyimiz gençlerimiz ile buluştu. Tecrübelerini paylaştı. Bu buluşmalarda emeği geçen herkese canı-ı gönülden teşekkür ediyorum.

            Bunun yanında İlçe Müftülüğümüzün "sabah namazı buluşmaları" ilçemize ayrı bir güzellik katıyor kesinlikle. Müftü hocama ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.

            Tecrübe mi, bilgi mi? Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? Lise yıllarımızdan beri sonuca bağlayamadığımız tartışma konularımız… Bilgiden bahsederken görece daha çabuk ve kolay sahip olunabilen bir şeyden bahsederiz. Ancak tecrübe, hayli zaman alan ve biliyormuş gibi sözünü etsek de aslında kazanmadan ne olduğunu bilemeyeceğimiz bir olgu.

            İşte bu iki kavramın hayatımıza ne kattığını ve bu iki kavramın ne olduğunu ve hem bilgi ve hem'de tecrübe sahibi insanların gençler üzerinde etkileri, son zamanlarda ilçemizde yapılan "Karapınar'ın Değerleri Gençleri ile Buluşuyor" proğramları kapsamında anlam buluyor.

            Çokta güzel ve faydalı proğramlar oluyor. Gençlerimiz iİçimizden çıkmış "biz gibi" olan değerleri görmesi, onların bilgi ve tecrübelerinden aydınlanacak olması çok güzel.

            İnsanın insan ile konuşmaktan ve birbirini anlamaktan aciz olduğu, "sosyalleşme ve sosyal hayat" kavramının içini sadece AVM'lerin uğultulu dünyasında kaybolmaktan ibaret olarak anladığımız bu zamanda, birlik ve beraberlik özlemini duyduğumuz bir kavramdır.

            Karapınar'da sosyal hayat mı istiyorsunuz? Buyurun değerlerimiz ve sabah namazı buluşmalarına. Benim için bahçe duvarından komşuya seslenmek bile sosyal hayat oysa...

            Sahi en son hangi komşu ile beraber olduk? Zor soru...

Kıymetli Okurlar;

            Kötü genç ve kötü toplum yoktur. Kaybedilmiş bir genç ve dertleriyle dertlenmediğimiz bir toplum vardır. Gayret biz kuldan, tevfik Allah'tan olur. Biz zaferle değil, seferle sorumluyuz.

            Bekir Develi, Sıtkı Aslanhan, Hayati İnanç' da havamızı soluklayıp gidenlerden. İlçemizin sosyal ve kültürel hayatına ilmik atanlardan. İlçemizdeki "sosyal hayatı" sorgulamak istiyorsak buradan devam edebilirsiniz.

            Bunun yanında Gençlik Merkezimiz ve Diyanet Gençlik Koordinarörlüğü ile ortaklaşa yapılan proğramları, din görevlilerimizin gençlerle olan çalışmalarını uzaktan müşahede ediyoruz. Emek veren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

            Bir yazar ile söyleyişimde gençler üzerinde durduk. Ben gençlerin üzerinde neden bu kadar durulduğunu ve günümüzde potansiyel sorumluların neden gençler olduğunu sordum. Bana en son şunu söyledi. "Sevgili Kardeşim İbrahim, gelecek gençlerin omzunda yürüyecek"dedi. Hayatım boyunca unutamayacağım sözlerden biri oldu.

            Kıymetli Okurlar;

            Gençlerimizi değerlerimiz ile ortak değerlerimizi bizlerle buluşturan ve buluşturmaya devam edecek olan Kaymakamımız Oğuz Cem Murat Bey'e, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka Bey'e, Müftümüz Yunus Aydın Hocama, Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Önal Hocamıza, Karapınar Gençlik Merkezi Müdürümüz Muhammet Ali Karakul Bey'e, emeği geçen tüm personele en derin şükran ve muhabbetlerimle...Nice güzelliklerde buluşmak umuduyla...

Yüreğinizin sahibine emanet olun.