Günümüz çocukları yüksek teknolojiyle donanmış bir dünyanın kıskacında hayatlarını sürdürmekteler. Dünya ekranının onlara sunduğu cazip teklifler onların yaşamlarını doğrudan etkilemektedir. 


Eskiden çocuklar dedelerinin, ninelerinin, amcalarının, halalarının, teyzelerinin, dayılarının, komşularının sorumluluklarıyla büyürken bugün bu sorumluluğu kimse üzerinde hissetmemektedir. Bu sorumluluğu herkes birbirinin üzerine atmakta…
Çocuklar yeni dünyanın kendilerine sunduğu görüntüyle, cinselliği daha çabuk yaşamaya başlıyor. Ailelerin ilgisizliği veya arkadaş grubunun etkisiyle uyuşturucuyla daha kolay tanışabiliyor.
Ergenlik çağına giren her çocuğun farklı özellikleri vardır…Kimi sakardır…Kimi anne babaya isyan eder…Kimi içine kapanır…Duygusallaşır…
Tüm anne babaların tek isteği çocuklarına onların hayatlarını devam ettireceği bir dünya bırakmaktır. 
Çoğu anne baba, çocukları ergenliğe adım attıklarında tıpkı bir geminin batması gibi onlarda çocuklarındaki davranış değişimiyle alabora olurlar. Paniğe kapılıp, çocuklarının ulaşılmaz bir yerde olduklarını düşünürler. Oysaki bazı aileler bu sıkıntılı dönemi çok daha kolay atlatabilmekteler.
Ergen çocukla sağlıklı ilişkiler kurmak her anne babanın en önemli sorumlulukları arasındadır. Çoğu anne baba çocuklarını tamamen kendi hallerine bırakarak bu dönemi ıskalamaktadırlar. Sonradan da karşılarına ağır tahribata uğramış bir gençle karşılaştıklarında ne yapacaklarını, ona nasıl davranacaklarını bilemiyorlar.
Ergenin iyi ilişkiler kurmada anne babalara yardımcı olacak en önemli etken onun duygusal sevgi ihtiyacının karşılanmasıdır. Ergenle sağlıklı ilişkiler kurmanın tek yolu onun dünyasıyla ona bakıp bizim için ne kadar önemli olduğunu hissettirmektir.
Anne babalarının sevgisini hisseden ergenler, hayat yolculuğunda daha başarılı olurlar. Çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurup kaliteli bir yaşam sürerler. Karşılaştıkları güçlüklerle daha kolay mücadele ederler. 
Peki nasıl oluyor da bazı aileler bu dönemi sağlıklı bir şekilde yaşarken bazı aileler büyük çatışmalar yaşayarak geçiriyorlar? 
Anne baba sevgisini hissetmeyen bir ergen, çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurmada zorlanır. Karşılarına çıkan sorunlarla baş etmede zorlanırlar. Uyuşturucu kullanımı, şiddete yönelme, değişik yasadışı yollara başvurma gibi davranışlarla daha çabuk daha çabuk tanışırlar. 
Çocuklarımızı dinlemek için ve onları anlamak için onlara fırsat verelim…Çocuklarımızı bugün biz dinleyip anlamazsak, onlar da kendilerini dinleyip anlayacak birilerini bulabilirler…"Keşke" dememek için sabırlı olmakta fayda var…
Sağlıcakla kalın…