Genel Yayın Yönetmenliğini Ulvi Kubilay Dündar, editörlüğünü Mehmet Kahraman ve kapak görselini Mustafa Sönmez'in yaptığı Uzakların Kokusu Öykücü-Yazar ve Mahalle Mektebi Hayat -Edebiyat Dergisi öykü editörü Zeynep Sayman'ın kalemindençıktı ve raflarda olduğu gibi gönüllerde de yerini aldı.

Bir yazıya kitap tanıtımı olarak başlamanın tadını henüz hiçbir yazıda bulamadım. Ne yazacaklarımı bilmeden şimdiden heyecanlıyım doğrusu. Kitaba sahip olmadan önce kitap hakkında söyleşiye katılmak biraz olsun ipucu verdi ama kitabı okuyup orada olanlar kadar konuya vakıf değildim. Kıymetli yazar ile önceki görüşmelerimizde az da olsa edebiyat üzerine sohbet yapmış olmam burada biraz işime yaradı. Ama kitabı okuduğumda büyüleyici bir dünyanın içinde bulduğumu çok rahatlıkla söyleyebilirim.Öncesinde yazar hakkında biraz bilgi verip sonra kitaba geçmeyi düşünüyorum. 
Öykücü yazar (aynı zamanda iyi bir gözlemci) Zeynep Sayman 1987 Konya -Karapınar doğumlu. İlköğretimini ve lise eğitimini doğduğu ilçede tamamladı. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Öyküleri ve yazıları Mahalle Mektebi, Hece öykü, Butimar, Berdücesi dergilerinde yayımlandı. Halen bir kamu kurumunda çalışıyor olup Konya' da yayım hayatını sürdüren Mahalle Mektebi dergisinin öykü editörlüğünü sürdürmektedir.
Kitap Loras yayınlarından okurlarına "merhaba" dedi. On iki başlık altında birbirinden bağımsız olarak toplamış yazar öykülerini. Öykülerine çok özgün bir başlık koymuş yazar. Bir yazar için en zor işlerden birisi… Bu, öğrencilere sunulan "istediğin sorudan başla" hakkı veriyor okurlarına. Kitap, çoğu yerine nüfuz eden Âdem ve Havva kavramı üzerine kurulu. Yazar tercihini bu yönde kullanmış. Şair Ahmet Murat Özel'in "bir yudumda içilir akşam ezanı" dediği gibi kitap bir dokunuşla okunuverdi. Kitap hem fiziksel hem de görsel olarak okurun elini kavrayan yapısıyla insan vücudunun bir parçası oluyor. Kökler syf. (9)da kadının önceki yıllarda ezilmişliğini ele almış yazar. Bu eziklik fiziksel olduğu kadar kalbi anlamda kendini gösteriyor. Özellikle kayınvalide-gelin- elti üçlemesi var.Koleksiyon syf. (26) da bir garip hurdacıyı ele almış yazar. Sessiz dünyalarının sesi olmuş adeta. Çok tesirinde kaldığım bölümlerden birisiydi. Bulgur Tekkenin Kuşları syf. (36) tüm Anadolu çocuklarının öyküsü aslında. En başta benim… Bu bölümün Mustafa Kutlu'dan övgü alması yazar kadar beni de çok sevindirdi.Uzakların Kokusu syf. (41)insanı, insanların kutsal özlemlerini çok güzel ele almış.Ağabeyli Köyü syf. (73)kendimi bulduğum yazılardan. İdealist bir din görevlisi adayının öyküsü. Daha doğrusu hüznü… Ve diğer öyküler… Hepsi birbirinden güzel… İnsan okurken bir sonraki sayfaya gitmek istemiyor. Çünkü bir önceki sayfa o kadar güzel ki, okurun aklı orada kalıyor.
Bununla beraber Zeynep Sayman'ın çok güçlü bir kalemi var. İmgeler çok güçlü. Yazar, öncecinde iyi bir gözlemci. Belki de iyi bir yazar olmanın yolu buradan geçiyor. Çok güçlü betimlemeler var. Bu okurun öyküyü beyninde canlandırmasına yarıyor. Genel olarak özlemlerin, beklentilerin, yarım kalmışlıkların hikâyesi… Hani yazar Tarık Tufan'ın deyimi vardır. "Hevesleri, beklentileri, erteledikleri, kursağında kalmış kelimeleri, kaçırılmış bakışları, gizledikleri, bitirilmemiş mektupları, susuşları ve istemsiz veda edişleriyle tamamlanmamış bir cümledir insan..."
İşte bu kitapta bunları göreceksiniz. Aslında bütün bunlar hepimizin hikâyesi ama kaleme alan Zeynep Sayman. Yani Uzakların kokusu çoktandır yakıyordu genzimizi. Duygulara özgün ifadelerle tercüman oldu yazar Sayman. Yazar'ın ilk kitabı olmasına rağmen kitabı olağanüstü güzellikle buldum ve yeni kitaplar için ümitvar oldum. Okunmak, anlaşılmak, üzere yeniden kıymetli yazarı tebrik ediyor, nice güzel eserler ile gönül dünyamızda kapılar açacağını umut ediyorum. Beklerken yaşlandığı gibi, duygular beklerken de insanının kalbinde demlenirmiş...Bunu öğrendim…Selam ve esenlikle…