Konya bayrama, tüm ülkeyi yasa boğan menfur bir saldırıyla girdi.

Maalesef doktorlarımızdan Ekrem Karakaya bu "hain" saldırı sonucu şehit oldu. Konunun detayına girmeyeceğim zaten herkes olayın nasıl olduğunu, nasıl haince bir saldırı geliştiğini biliyor. Bundan sonraki dedikodular da maalesef saldırı kadar kötü bence.
Saldırının hemen sonrasında Konya'nın yöneticileri hemen olay yerine gidiyorlar. Konya Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Sağlık Bakan Yardımcısı ve hatta Konya'nın tek muhalefet milletvekili Fahrettin Yokuş da orada. Yani kısacası devlet, görevinin başında. Ve bu görev Şehit Doktorumuz Ekrem Karakaya'nın cenazesi memleketi Kayseri'ye gönderilene kadar devam ediyor. Buraya kadar işin bir yüzü. Bunu bir kenara bırakıyorum şimdilik.
Diğer taraftan Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak Konya Valisi Vahdettin Özkan'la uzun süredir bir araya gelerek Konya'daki bazı meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunmak istiyorduk. Yaklaşık bir hafta önceden 6 Temmuz 2022 saat 19.00 için Vali Özkan ile randevulaştık. Tabii ki malumunuz hiç kimse bu tarihte bu menfur saldırının gerçekleşeceğini bilmiyordu.
Sayın Vali bu toplantıya Şehit Doktorumuzun cenazesini memleketine uğurladıktan sonra saat 21.10 gibi geldiler. Burada da yine Konya basınının sorunlarını, Konya'nın sorunlarını, basın çalışanlarının işlerini nasıl kolaylaştırabileceğimizi konuştuk. Ayrıca Sulh Ceza Mahkemesi'nin koyduğu "yayın yasağı" kararını da konuştuk. Hatta kendisi de "mahkeme kararıdır, yapacağımız bir şey yok" diye belirtti. İşin doğrusu Sayın Vali, haliyle çok moralsiz, yorgun gözüküyordu. Yaşananlardan da yola çıkarak çok da uzatmadan programı bitirdik. Yani şöyle söyleyeyim saat 22.30 civarı oradan ayrıldık. Konu özetle bu…
Ardından bir aklıevvel çıktı; "Efendim Konya Valisi doktorların eylemleri sürerken, vurulan doktorun cenazesi kalkmadan yemekteymiş" diye. Hem Vali Bey'i hem de bizleri hedef alan yazılar paylaşmaya başladılar. Hatta bir yazı çok dikkatimi çekmişti: Kendisinin değeri yemek parası kadar olan biri "Vali bir kısım medya ile yemek yedi" diye yazmış. Hani Mevlana Hazretleri'ne atfedilen bir söz vardır; "Bir söze bakarım söz mü diye bir adama bakarım adam mı diye" düşünüyorum ama en azından vicdanlı, dürüst vatandaşları da bilgilendirmek gerekir diyorum kendi kendime…
Konya Gazeteciler Cemiyeti, Konya ve ilçelerinde gazetecilik yapan tüm basın mensuplarının mesleki kuruluşudur. Bu kuruluşu da seçimle gelen yönetim kurulu temsil eder. Dolayısıyla bu yönetim kurulunun şehrin yöneticileriyle görüşüp, sorunları irdelemesi, iki taraf açısından da bir görevdir.
Birçok kişi şimdi bu yazıyı okuyunca "eee n'olmuş" diyeceğine eminim ama tabii ki burada yaşatılmaya çalışılan farklı bir durumu da gözler önüne sermek lazım. Konya şehri AK Parti'nin (sözde) kalesi olarak görüldüğü için Konya'da yaşanacak her türlü olumsuzluğun AK Parti'ye vereceği zarar belki hesaplanmaktadır ancak Konya, siyasi hesapların, siyaset düellosuna dönüştürüleceği bir yer değildir. Hele ki bu "düelloda" belki Konyalı bazı kendisine "gazeteci" diyen kişileri kullanabilirsiniz ama Konya Gazeteciler Cemiyeti buna alet olmaz. Bunu da herkesin bilmesi gerekir.
Yalan yanlış bilgilerle, Konya aleyhine çalışmalar yapılmasına önce Konya basını olarak ardından da tüm Konya olarak karşı durmak her Konyalı'nın görevidir.
Dostlukla kalın.