Merhaba sevgili okurlar;

İlk köşe yazımı bir kız annesi olarak böylesine özel ve anlamlı bir günde yazıyor olmanın haklı mutluluğunu yaşıyorum.

“Dünya Kız Çocukları Günü ” kadına karşı yapılan eşitsizlikleri, ayrımcılığı, şiddeti önlemek amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği  tarafından 2011 yılında kabul edilmiştir. Bu günün amacı kız çocuklarının cinsiyetinden ötürü maruz kaldıkları ayrımcılığın önüne geçebilmek ve farkındalık yaratabilmektir.

Ülkemizde de eğitim hayatında, iş hayatında kadının yeri her geçen gün daha da artmakta. Bilinçli insan sayısı arttıkça küçük yaşta evliliğin de önüne geçilebilmekte.

Çocuk olması gereken yaşta anne, oyun oynaması gereken yaşta ev hanımlığı yapmak zorunda bırakılan bir düzen asla kabul edilemez. Çünkü küçük yaşta evlilik beraberinde cahilliği, küçümsemeyi ve en kötüsü kadına şiddeti getiriyor.

Kızlarımızı okutmak, iyi bir eğitim almalarını sağlamak zorundayız. İleride iyi bir anne, aydın bir birey olması için iyi bir kız çocuğu olarak yetiştirilmesi. Kötü olarak tabir edilen bir annenin geçmişine bakıldığında, küçük bir kız çocuğu iken almış olduğu yanlış ve bilinçsiz eğitim karşımıza çıkıyor. Kızlarımızı okutmalı, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamalı kısacası onlara özgüven aşılamalıyız.

Kızlarımıza kabusu değil hayallerini yaşatalım.