Geçtiğimiz hafta sonu Konyaspor Yönetimiyle birlikte, basın mensupları olarak bir iftar programı yaptık. Daha önce de Konyaspor’un Gala Programına yine köşe yazımda değinmiş, çok değişik ve çok modern bir Gala Programı hazırlandığını yazmıştım. Bu konuda Başkan Fatih Özgökçen’e de güzel düşüncelerimi ve teşekkürlerimi ilettim.

Konyaspor Yönetimi bu dönemde farklı bir yönetim. Yani bence Konyaspor’u taşıyabilen aynı zamanda Konyalı ve de aynı zamanda vizyonel bakabilen bir yönetim. Bunu sık sık hem konuşmalarımda hem yazılarımda belirtiyorum. Aslında kısaca bir örnek vermek gerekirse bir taraftan “hakemlerin de insan olduğunu hata yapabileceklerini” söyleyen; diğer taraftan da Konyaspor’un çıkarı için maç saatini değiştirtebilen bir başkan… Bence düşüncelerimi en iyi şekilde özetleyen bir cümle bu olsa gerek.

Tabii ki bir spor kulübü yönetimi için en iyi ölçü, başarısıdır. Konyaspor’a bu yönden baktığımızda tarihinde ilk defa haftalardır Lig’in ikinciliğini taşımaktadır. Son hafta üçüncülüğe düşmüş olsa bile Başkan Özgökçen’in deyişiyle “ikinciliği ödünç verdik geri alacağız”. Hoş, geri almasak bile ligi üçüncü olarak bitirsek bile bu büyük bir başarı değil de nedir? Futbolun masada da oynandığı bizim gibi ülkelerde bazen sadece takımın ve yönetimin iyi olması yetmez tabii ki. Hatta biraz daha ileriye gideyim; bu ligi 3-5 hafta uzatsalar, Trabzonspor’un şampiyonluğu bile tehlikeye girebilir yani…

Ben baştan beri söylüyorum; Konyaspor’un bu yönetimi ve başkanı vizyonel, işi bilen adamlardır. Destek vermek doğru olanıdır. Hele ki “arkalarında birilerinin yönettiğini söylemek” en hafif cevabıyla “lafügüzaftır”.

Konyaspor’un en başarılı Başkanı geçen seneye kadar Ahmet Şan’dı. Geçen senenden itibaren de Fatih Özgökçen’dir. Konyaspor’un en başarılı olduğu sezonlara baktığınızda bunu göreceksiniz. O zaman eleştirileri de çıkarlara göre değil başarıya göre yapmakta fayda vardır. Gaziantep FK’ya karşı alınan galibiyet de sanırım söylediklerimizi perçinlemiştir. Bu arada Konyaspor’un başarılı diğer bir takımı da basketbol takımıdır ve Konyaspor Basketbol takımını da sporseverler olarak takip etmeyi unutmayalım.

Hafta sonu Konya yine bir Genel Başkanı ağırladı. Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Konya’da idi. Genel başkanların uğrak yeri olan Konya aslında siyasetin de merkezi durumunda.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bilindiği üzere Cumhur İttifakı’nın da kurucularından. Yani Cumhur İttifakı’nın bir ayağı Ak Parti, bir ayağı MHP ise bir ayağı da BBP’dir. Ancak BBP Genel Başkanı Ak Parti’nin her söylediğine her yaptığına onay vermediğinden biraz daha üçüncü planda kalıyor. Hatta bilindiği üzere MHP Genel Başkanı Bahçeli iki sene önceden MHP’nin adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylerken, BBP daha cumhurbaşkanı adayını açıklamamıştır. Gerçi MHP, Ak Parti’den de önce açıklamıştır ama, neyse…

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yapı olarak, hep, doğru bildiğini ve inandığını söyleyen bir politikacı görüntüsü çizmiştir. Halihazırda da bundan ödün vermemektedir. Konya’ya BBP Konya İl Başkanlığının iftar programına geldi. Burada yaptığı konuşmada da doğru bildiklerini söylemekten çekinmedi. Vatandaşın pahalılıktan yakındığını, fiyatların çok yüksek olduğunu “komplekssiz” bir siyaset olarak dile getirdi. Bu yüksek fiyatlardan üreticinin de tüketicinin de memnun olmadığını belirtti. “Arada bunları fırsat bilenler varsa cezalandırılmalı eğer devam ediyorsa bu tür esnaf  ve iş adamlarını esnaf odalarından, sanayi odalarından, ticaret odalarından da çıkartmalıdır” dedi.

Yani bazı siyasetçiler gibi, “ekonomimizde sıkıntı yok”, “fiyatlar çok pahalı değil” gibi konuşmalar yapmadı. Yani yine bildiğini ve inandığını konuştu. Sanırım Konyalı da o nedenle Mustafa Destici’yi seviyor. Ve sanırım Mustafa Destici de bu sevgi karşısında sık sık Konya’yı ziyaret etmeden geçmiyor.

Dostlukla kalın.