Dünya Sarılma/Kucaklaşma Günü:

Dünya Sarılma veya Kucaklaşma Günü, ilk olarak 21 Ocak 1986 tarihinde Michigan'da kutlanmış. O günden bu güne dünyanın birçok ülkesinde kutlanmaya devam ediyor.
Dünya Sarılma Günü, insanlara sıcak ve sevgi dolu bir kucaklamanın ne güzel olabileceğini hatırlatır. Arkadaşlar ve aile üyeleri kucaklamak için teşvik edilmelidir. Gün Amerikalı Kevin Zaborney tarafından başlatılmış olup; Sevgililer Günü öncesinde bir tarihtir.
Sarılmak sevgisini karşıya göstermektir.
Anneye babaya sarılmak,
Eşine veya sevgilisine sarılmak,
Kardeşlerine sarılmak,
Çocuklarına sarılmak,
Arkadaşına sarılmak, üçlü, dörtlü, çoklu sarılmalar,
Tanımasa bile milli ve manevi duygularla birbirine sarılmak,
Kazanma duygusuyla sarılmak. Aklıma gelen insan insana sarılmalardır. Sizlerinde şahit olduğu nice sarılmalar vardır.
Kucaklaşma günü nedeniyle internete biraz baktım.
Bir ağacı kucaklamış insan,
Yavrusuna sarılmış maymun,
Birbirlerine sarılmış iki kutup ayısı vb.. sarılmalar.
Vali Namık Günel'i şaşırtan İlginç bir sarılma.
Derneğimiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ankara Yolu'nda oluşturduğumuz ilk "Hayvan Barınağı" nı Dernek Başkanımız Ümit Sürmeli ile beraber, Konya Valisi Sayın Namık Günel'e tanıtıyor ve yerinde gezdiriyorduk.
Ümit hanım barınak kafeslerinin hemen önünden yürüyor. Vali beyle ikimiz de 3-4 metre açıktaki yoldan yürüyor ve kafesteki köpüşleri seyrediyoruz. Ümit Hanım özelliği olan köpüşleri gösterip bilgiler veriyordu.
Bir yere geldiğimizde köpüşün biri öyle acıklı ses çıkarıp uluyordu ki. Ümit hanım adını söyleyerek kafesin içine girdi. Köpüş iki ön ayağını Ümit hanımın omuzlarına koydu ve kucaklaştılar. Ümit hanım ne oldu kim dövdü seni diye sorunca. Vali bey vücut diliyle Ümit hanımın gösteri yaptığını bana ima ediyorken; Bakıcılardan biri göründü, kafese doğru geliyordu. Ümit hanım ona da kim dövdü diye sordu. O da abla onu Osman dövdü deyince; Vali bey hayretle bana dönerek… bunlar konuşuyor yahu diye hayret ediyordu. Ben de evet Sayın Valim Ümit hanım Türkçe dışında köpüşçeyi de iyi bilir dedim.
Sarılmak sevgiyi karşıya göstermektir.
Sevgimizi gösterelim.
Hoşça kalın.