Emniyet çalışanlarının 4-10 Nisan Polis Haftasını kutlayarak yazıma başlamak istiyorum. Emniyet mensuplarının yaptığı işleri teker teker yazarak, ne kadar cefakâr ve vefakâr hizmet ettiklerini tekrar tekrar yazmak istemiyorum. Bunları zaten herkes biliyor. Tekrar yazmanın gereği olmadığını düşünüyorum.

Ama bakın Konya Emniyeti’nin bu hafta rutin işlerinin dışında yaptığı işlerden kısaca bahsedelim isterseniz. Bu haftaya özgü yani 4 Nisan ve 7 Nisan arası yapılanları söylüyorum. Konya’da bir kalpazan çetesi çökertildi. 10 kişi gözaltına alındı. 8 ilin daha yer aldığı eş zamanlı bir operasyonla FETÖ ile ilgili 12 kişi gözaltına alındı. FETÖ’nün sağlık kurulu raporu ve soruları vererek askeri okullara girişte birçok gencimizin hakkının nasıl yenildiğine dair bir rapor hazırlandı. Ayrıca FETÖ’nün avukatlık yapılanmasıyla ilgili de yapılan operasyonla 3 kişi yakalandı. Yine yapılan bir operasyonla bir araçta 8kg. eroin yakalandı. Bu arada polislerimiz iftar sonrasında kan bağışında bulunmaktan da geri kalmadılar. Bunlar sadece Konya’daki çok çok önemli 3 günlük polis çalışması. Burada rutin olarak yapılan denetlemeler, kontroller, şikayet değerlendirmeleri, asayiş olaylarından falan bahsetmiyorum bile…

Bu arada tabii ki dün yapılan Selçuklu Emniyet Müdürlüğü binasının açılışının da Konya polisine yapılan çok güzel bir jest olduğunu da belirtmeden geçmeyeyim.


 
Daha önce Aydınlık Mahallesi tarafında bulunan Selçuklu Emniyet Müdürlüğü’nün yeri artık çalışmaları karşılamayınca Emniyet Müdürlüğü yeni bir yer arayışına giriyor. Selçuklu Belediyesi’nden bir arsa istiyorlar. Selçuklu Belediyesi de bunu bir görev biliyor ve arsayı vermekle kalmıyor bir de üzerine Selçuklu motifli, Selçuklu Emniyetine de yakışacak şekilde çok güzel bir Selçuklu Emniyet Müdürlüğü binası yapıyor ve işte bu binanın dün açılışı vardı. Yazır Mahallesinde bulunan bu binayı her gün işe gelirken önünden geçiyordum ve görüyordum. İçini gezmek bu açılış gününe nasip oldu. Tek cümleyle hem Selçuklu Emniyetine, hem Konya Emniyetine, hem Selçuklu Belediye Başkanlığına hem de “Konya Belediyeciliğine” yakışır bir bina olmuş.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bu bina yapılırken Selçuklu Emniyeti’nin 2 araç eksikliğini öğrenmiş ve tabii ki kendine yakışır bir şekilde o iki aracın teslimini de açılışta Vali Vahdettin Özkan vasıtasıyla yapmış oldu. Yani Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, arsayı veriyor, binayı yapıyor bir de üzerine 2 araç da hediye ediyor. Bunu da, açılışta konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Konya Belediyeciliği budur” diyerek Konya Belediyelerinin gücünü tekrar etmiş oluyor.

Yani valisiyle, kaymakamlarıyla, belediye başkanlarıyla, emniyet müdürüyle, bürokratlarıyla gerçekten birlik ve beraberlik içerisinde Konya’ya hizmetin adına aslında Konya Belediyeciliği demek gerekir. Çünkü hepsinin odağında “vatandaşa hizmet” olunca işler gayet güzel yürüyüp gidiyor.

Ve nihayetinde Polis Haftasında, Emniyet Müdürlüğü güzel bir binayı kazanmış oldu. Tüm emeği geçenleri kutluyorum. Polis Haftasını kuru kuru kutlamak tabii ki yeterli olmayacaktır. “Polisimiz şöyle cefakar, böyle vefakar, hizmet için elinden gelenden fazlasını yapar” gibi sözler yeterli değildir. Tüm Emniyet Teşkilatımızın böyle modern ve gelişmiş binalarda hizmet vermesini sağlamak için çalışmalıyız. Polisimizin hizmetinin karşılığını en azından böyle çalışma ortamları vererek az da olsa katkı sunabilmeliyiz.

Tekrar tüm polis teşkilatımızın, kuruluş yıldönümünü ve polis haftasını en içten duygularımla kutlarım. İyi ki varsınız…

  

Dostlukla kalın.