Rahmetli dedem anlatırdı; onların zamanında Ereğli’den Konya’ya gelmek için yolda hanlarda molalar verilirmiş.

Yani Ereğli’den Konya’ya gelmek bile çok eziyetmiş. Şimdilerde mesela İzmir’de sabah kahvaltıda boyoz yedikten sonra Rize’de öğlen karalahana çorbası içip; akşam yemeğinde Bitlis’te Büryan kebabı yiyebilirsiniz. Ve gece de tekrar İzmir’de evinizde uyuyabilirsiniz. Anlayacağınız ülkeyi gezmek artık çok kolaylaştı. Dolayısıyla da tüm şehirleri hemen herkes gidip görebiliyor. Haliyle bizler de Türkiye’deki tüm şehirleri görme şansına sahip olabildik. Ve şunu gayet objektif bir biçimde söyleyebilirim ki Türkiye’deki şehirler arasında en modern şehir Konya’dır.

Şimdi bunu duyunca “Konya düşmanları” hemen cevap verme yarışına girecekler ama şunu açıkça belirteyim ki bu söylediğim “tipik bir memleketçi söylem” değildir. Bu konuda aklı başında şehir plancıları muhakkak çıkıp daha bilimsel açıklama yapabilirler. Şehirlerin karşılaştırılmasını, şehirleşmesiyle, binalarıyla, yol ve caddeleriyle, sosyal yaşam alanlarıyla, gecekondulaşmasıyla, sanayi yerleşmesiyle ve diğer somut gelişimleriyle kıyaslayarak yapabiliriz. Bu kıyaslamaları objektif bir şekilde yaparsanız ne dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.


İşte bu bahsettiğim Konya’da, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir hayvan barınağı yapıldı. Türkiye’nin yine en modern hayvan barınağını Konya Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bu barınak sahipsiz hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezi olarak yapıldı. Bu barınakta tam donanımlı hayvan hastanesinin yanı sıra alttan ısıtmalı bakım odaları, yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, köpek kulübeleri, kedi evi, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezinti alanı bulunuyor. Acil müdahale ekibi ile yaralı ve güçten düşmüş sokak hayvanlarına 7 gün 24 saat bakılabiliyor. Merkezde yılda ortalama 5 bin hayvanın tedavisi yapılıyor. 10 bin civarında parazit ve kuduz aşısı vuruluyor. Son birkaç yıl içerisinde 25 bin hayvanın kısırlaştırma işlemi de yine bu merkezde yapıldı. Ayrıca bu merkezde bir de sahiplendirme çalışması yapılıyor ki, hayvan sahiplenen kişilere ayrıca bir de bakım ücreti ödeniyor. Ve şimdiye kadar 3600’den fazla hayvan bu şekilde sahiplendirilmiş durumda.

Beni tanıyanlar sanırım hayvanseverliğimi sorgulamazlar. O nedenle rahatlıkla yazabiliyorum. 3-5 tane kendini bilmez çapulcu çıkıp bütün bu yapılanları bir kenara bıraktırıp, canice hisleriyle hayvan katliamına girişiyor. Ve bir takım Konya düşmanları da “mal bulmuş mağribi” gibi hemen atlıyorlar sanki Konya halkı “hayvan düşmanı” imiş gibi bir imajla tüm Konya’yı suçlar bir hale getiriyorlar.

Bu caniliği yapan adamlar belediye çalışanı olarak hemen görevden alınıyor ve savcılığa suç duyurusunda bulunulup işlemlerin ardından tutuklanıyorlar. Bu adamlar en ağır cezayı almalılar. Hatta bir insan öldürmekle eşdeğer cezayı almalılar. Hatta bu adamların çocukları varsa ellerinden alınıp Devlet tarafından bakılmalıdır. Bu adamlar hem hapiste çürümelidirler hapisten çıkarlarsa da kesinlikle Konya’da yaşamamalıdırlar. Yani çok daha ağır şeyler konuşmak içimden geliyor da maalesef burada söylemek uygun olmayacak.

Bunu dini açıdan değerlendirmeye gerek bile görmüyorum. Canice hayvan öldüren adamların “Kuşu öldü” diye bir çocuğa başsağlığına giden bir Peygamberin ümmetinden olması düşünülebilir mi?

Eğer böyle bir olay neticesinde kılını bile kıpırdatmayan bir belediye başkanımız olsaydı, buradan belediye başkanının aleyhine yazacaklarımı sanırım beni tanıyanlar tahmin edebilirler. Ama olay anından itibaren konuyu takip eden, konunun gereğini yapan ve canilerin tutuklanmasını sağlayan, ayrıca eksikliklerinin olduğunu da “mertçe” dile getirip, gereğini yapacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın kesinlikle arkasındayım.

Öyle Konya düşmanlığı yapmak adına her fırsatı değerlendirmeye çalışan Konya düşmanlarının da kesinlikle karşısındayım.

Yine ve iddialı bir biçimde söylüyorum ki “Konya 81 ili olan Türkiye’nin en modern şehridir”. Her konuda diğer şehirlere örnektir ve öncüdür. Aynı zamanda Konya komplekssiz yöneticilerle eksikler görüldüğü anda düzeltilmeye çabalanan bir şehirdir.

Konya halkı, Konya düşmanlığına hiçbir zaman geçit vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir.

Dostlukla kalın.