6 Şubat günü on bir ilimizde tarihin en büyük yıkımlarından birinin yaşandığı deprem felaketi tüm ülkemizi derinden etkiledi. Enkaz yığınlarının altında binlerce insanımızı kaybettik. Binlerce aile bir gecede yok oldu. Çocuklar, anne babasız kaldı. Anne babalar, canından bile esirgedikleri çocuklarını bu felakette kaybettiler. Bu acı hepimizin yüreğini yaktı. 

Felaket gününden başlayarak tüm ülke seferber oldu. Bu topraklarda yaşayıp da kedisini bu vatana ait hissedenler, el ele vererek kardeşlerinin imdadına koştu. Yapılan yardım seferberliğiyle, ülkemiz adeta tek yürek oldu. Ülkemizin dört bir yanından koşan Türk halkı büyük tahribatın ve can kayıplarının yaşandığı felaket bölgesine akınetti.
Karapınar halkı da daha ilk günden itibaren kendilerinden yüzlerce kilometre uzaklıkta olan kardeşlerinin yardımına koşarak, kardeşliğin öncüsü olmuştur. Halk, zor durumda olan kardeşleri için el ele vererek felaketin acısını dindirmek için elinden ne geliyorsa onu yapmıştır. Böyle bir günde yardım toplamak önemlidir; fakat asıl önemlisi bu yardımların ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırılmasıdır. Toplanan yardımlar, ilçede bulunan kamu kuruluşları ve gönüllü ekiplerin oluşturduğu kriz yönetimiyle felaket bölgesindeki zor durumda olan kardeşlerimize ulaştırılmaya çalışılmıştır.
Yardımlarımların toplanması, felaketten zarar gören illere ulaştırılması ve  yardım maddelerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çok önemliydi. Tüm ülke insanımızın topladığı yardımlar, felaket bölgesine ulaştırılsa da bu malzemelerin bazılarının ne yazık ki amacına ulaşmadığı, şehrin ortasına, sokak aralarına bırakıldığına da tanık olduk. Fakat İlçemizdeki kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve halkın kendi aralarında oluşturduğu ekiplerle yardımların amacına ulaşmasına büyük katkı sağlamıştır. 
Felaket bölgesinde zarar gören insanların gerçek ihtiyaç maddelerinin tesbit edilmesi, ilçe halkının da bu ihtiyaç maddelerini temin etmedeki hızlı çabası, acıların paylaşılması ve yaraların paylaşımında çok önemli olmuştur. 
İlçe halkının görevi, yardımları toplayıp felaket bölgesine göndermekle bitmemiştir. Ayrıca bu bölgedeki kalacak yeri olmayan insanlar da ilçeye getirilmiştir. Gelenlerden bir kısmı bazı ailelerin yanına misafir olarak yerleştirilmiş olup, bir kısmı da evlere yerleştirilerek barınma ihtiyaçları karşılanmıştır. Bu kardeşlerimizi evlere yerleştirirken de, günlük hayatlarına devam edebilmeleri için gerekli eşyalar yine hayırseverler tarafından karşılanarak onlara sıcak bir yuva oluşturulmuştur.
Bu süreçte yardımlarını esirgemeyen halkımıza, yardımların ulaştırılmasında, ihtiyaçların sahiplerine ulaştırılmasında büyük çaba sarf eden kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerine ve halkın kendi aralarında oluşturduğu ekip kardeşlerimize teşekkür ederiz…. 
Karapınar halkımızla ne kadar övünsek, onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Bu süreçte halkımızın  göstermiş olduğu olağanüstü çaba takdire şayandır. Halkımız kardeşliğin öncüsü olarak güzel ülkemizin örnek ilçesi olmuştur.