Üniversite Öğrencileri, Tilkili İlköğretim Okulunu Ziyaret Etti Üniversite Öğrencileri, Tilkili İlköğretim Okulunu Ziyaret Etti

Depremi Fransa’da haberlerden öğrendiğini belirten  Cazes, Yaşanan afetin büyüklüğü ve ölü sayısının çokluğu nedeni ile eşi ve 2 çocuğu ile birlikte büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti. Fransa’da yaşayan 41 yaşındaki Claude Cazes’de bu üzücü olaydan olumsuz etkilendi. Türk halkının yanında olduğunu ve  dayanışma  içerisinde olduğunu göstermek adına göstermek için  3 bin 600 kilometrelik yolu koşarak Adana’ya ulaşmaya karar verdi. 
Fransız Yardımsever Cazes,  Ekim ayında  Perpignan’daki Türk  Kültür Derneği önünden  yola çıktığını kaydederek şunları ifade etti : 5-6 Şubat tarihinde Suriye ve Türkiyede2 yıkıcı deprem meydana geldi.50 binde fazla ölüm oldu ve binlerde bina yıkıldı. Bu depremler 21nci yüzyılın en ölümcül depremidir. Bazısı ebeveynlerini bazısı çocuklarını kaybetti. Deprem mağdurlarına fon bulabilmek ve onlara destek olabilmek için bu koşuya karar verdim. 84 gün boyunca günlük 42 kilometre koşacağım.3600 kilometreyi bulan koşuyu  168  aşamada gerçekleştireceğim. Bu maceram Adana’da tamamlayacağım. Türkiye’ye İtalya, Slovenya, Sırbıstan, Hırvatistan, Bulgaristan  ve Yunanistan’ı geçerek ulaştım. Her yerde farklı iklim ve çevre koşullarına sahip. Sıcak,soğuk dağ ve düz yollar mevcut.Bu hedefime ulaşabilmek için her türlü zorluğu aşmaya kararlıyım.  İstanbul, Bursa, Eskişehir,Afyonkarahisar  ve Konya illerinden geçtim. Bu konuda eşim bana büyük destek verdi. “Nasıl rahat olmak istiyorsan yapabilirsin. Biz seni destekliyoruz “ dedi. Bugüne kadarda Afrika’da da yardım faaliyetlerine katılmıştım.5 yıldır insani yardım gezileri yapıp ilaç yardımlarında bulundum. iki yıl önce Afrika'da ihtiyacı olanlara ilaç ulaştırmak için Nil Nehri boyunca 6.700 km yürüyerek yürüdüm.  Bunun yanında Fon arayışları ile yardıma ihtiyaç olan yerlere destek sağladım. Para   bulma adına  spor yarışmalarına katılıyorum. Adana’ya ulaştıktan sonra orada depremzelerle bir araya geleceğim ve onlarla birlikte neler yapabileceğimi soracağım. Ayrıca Adana’da yapılacak olan 21 Kilometrelik maratona katılıp kazanacağım ödülü de depremden zarar gören ailelere bağışlayacağım.
Maratona başlamadan 8 ay boyunca , günde dört saat antrenman yaptım., Lastik çekme, koşma, yürüyerek, koşma, yalınayak, bisiklete binme ve yüzme yaparak bugüne hazırlandım. Adana'ya vardığımda topladığım tüm parayı paylaşacağım. Yardım yapan birkaç küçük dernek, bu depremde orada olan mağdurların ailelerine teslim edeceğim.
Türk insanı gördüğüm en mükemmel insanlar. Bana çok büyük destek oluyorlar. yemek ikram edip evlerinde misafir ediyorlar. Bunu dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz” 
Fransız Cazes, Karapınar ilçesinde, İlçe Gençlik  Merkezi Müdür Vekili Kasım Meşe tarafından karşılanarak misafir edildi. Uzun süredir Koşan Fransız turist Karapınar devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçti. İlçe Gençlik Merkezine gelen Cazes gençler tarafından alkışlarla karşılandı.