Bugünkü yazım karşılığında muhalefet kesimden çok eleştiri alacağımı biliyorum ama bu konuyu yazmadan geçmek de haksızlık olurdu. Tabii ki başta, bu yazıma kızacaklar veya sevecekler için ortak bir açıklama yapayım. Hayatta hiçbir şey “mutlak doğru” veya “mutlak yanlış” olamaz. Bunu bir kere kafamıza net olarak koymalıyız. Siyasette de bu farklı değildir. Recep Tayyip Erdoğan “mutlak doğru yapan” veya “mutlak yanlış yapan” birisi olamaz. Aynı şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’nu da “mutlak yanlış işler

Gelelim yazıma; Bilhassa son iki üç gündür Konya Belediyeleri, dışarıda da Konya’yı en güzelşekilde temsil ediyorlar. Perşembe günü Ankara’da “Başkent Millet Bahçesi’nde” “Konya Günleri” düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere; Selçuklu, Karatay, Meram, Ereğli, Karapınar, Seydişehir, Bozkır, Akşehir, Hüyük gibi birçok belediyelerimiz orada stantlar kurarak Konya’nın üretiminden sosyal yaşamına kadar hem Ankara’da yaşayan Konyalılara hem de Konya’yı merak eden, Konyalı misafirlere Konya’yı tanıttılar. Tabii ki bu arada Konya’nın önemli markaları Ekrem Coşkun Döner gibi, Günseven Şalgam gibi, TORKU gibi, Tatlıcı Servet gibi markalarımız da orada stantlarıyla Ankara halkına Konya’yı hatırlattılar.

Ereğli şalgamıyla, gofretiyle, beyaz kiraz reçeliyle; Karapınar koyun yoğurduyla, ayranıyla, Bozkır, kaşık ekibiyle, tahiniyle; Hüyük, çileğiyle ve her ilçe kendince Konya’yı anlattılar. Bu arada açılışa Konyalı bakanlarımız Murat Kurum, Fahrettin Koca katıldılar. Aynı zamanda bir tarafının Konyalı olduğunu her fırsatta keyifle belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de açılışa katılanlar arasındaydı. Tabii ki Türkiye’nin en önemli isimlerinden hemşerimiz Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı da bu açılışta yerini aldı. Yine Konyamızı bürokraside en iyi temsil eden isimlerden Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan da sempatik tavırlarıyla Konya tanıtım günlerinde ilgi çeken bir isimdi.

Yani Ankara’da, birlik beraberlik içerisinde bir Konya rüzgarı estirildi. Bu rüzgar Konya’da ne kadar hissedildi bilmiyorum ama zaten asıl amacı tüm Türkiye’ye bu birlik ve beraberliğin gösterilerek Konya’nın ne kadar önemli bir şehir olduğunu diğer vatandaşlarımıza da hatırlatmaktı ve bu görev gayet güzel bir şekilde yerine getirildi. Bu arada “eksiklikler yok muydu” diyenleriniz olabilir. Onu soranlara direk birinci paragrafa dönmelerini salık veririm. Çünkü bu tür organizasyonlarda eksiklikler olmazsa olmaz. Ama bunları yapa yapa eksiklikler kapatılmaya çalışılacaktır. Mesela benim gönlümden, “eski tramvaylarımızdan birisini orada restoran olarak kullanabilirdik” diye geçti. Ama onun olmaması bir eksiklik değil “keyfe keder” bir taleptir. Olursa şık olabilir. Olmazsa bir eksiklik değildir.

Konya’nın bu tanıtımında eleştirecek bir şeyler bulamayanlar başka bir nifakla ortaya çıktılar. Neymiş efendim “Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşmasında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi atlamış.” Başkan Altay kürsüye çıktığında, biraz da gazeteci refleksiyle özellikle Mustafa Destici için ne diyeceğini merakla beklemiştim. Dikkatle dinledim. Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’dan sonra “Sayın Genel Başkan” diyerek Mustafa Destici’yi de selamladı ama sadece genel başkan dediği için atlamış gibi gözüktü. Olayın aslı bu. Adaletli olmak açısından bunu da yazmasaydım olmazdı.

Konya tanıtımı bu kadarla kalmış değil. 10 haziran Cuma günü de Haliç Kongre Merkezi’nde Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Genel Kurulu vardı. Burada genel başkanlık görevini Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yapıyordu. Ve tekrar genel kurul, Altay’ın bu göreve devam etmesine karar verdi. Ayrıca Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da yönetim kurulunda görev aldılar. Ve de Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da denetim kurulunda görev aldı. Konyalı hemşerilerimizin birçoğunun haberi bile yoktur belki. Birçoğu da duysa bile umursamamıştır. Ama burada çok önemli bir durum olduğunu gözden kaçırmayalım. Burada isimlere takılmamak lazım kim olursa olsun, Konya’nın belediye başkanlarının birisi genel başkan, ikisi yönetim kurulu üyesi birisi denetim kurulu üyesi bundan daha önemli bir şey var mı?

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB); Türkiye’nin ABD menşeili “Atlantik birliğinden” çıkıp; emperyalizmden kurtulup daha bağımsız hareket ettiği “Avrasya birliğine” yönünü çevirdiği dönemde TDBB’nin Konya için ve hatta Türkiye için ne kadar önemli olduğunu şöyle bir aklınızdan geçirin. Buna bir de ilerleyen süreçte “Dünya Belediyeler Birliği” Başkanlığını eklediğimizi düşünsenize, Konya’nın sosyolojik, ekonomik ve modernlik açısından nasıl bir değer kazanabileceğini tahayyül etmek bile çok kolay değil.

İşte böyle bir Konya’da yaşıyorsak, bu Konya’nın kıymetini bilelim. Şahıslara, parti adlarına, kısır çekişmelere takılıp kalmadan Türkiye için, Konya için yararına bakalım.

Konya Günleri için başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere, tüm Büyükşehir ekibine, katılan, destek veren belediye başkanlarına ve ekiplerine naçizane tebriklerimi iletiyorum. TDBB Başkanlığına tekrar seçilen Büyükşehir Belediye Başkanım Uğur İbrahim Altay’a, yönetimlere seçilen Selçuklu Belediye Başkanım Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanım Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanım Mustafa Kavuş’a da başarılar diliyorum. Bir Konyalı olarak da her zaman destek olacağımızı belirtiyorum.

Dostlukla kalın.