Son 15 günde 100 mm üzerinde yağış alan Karapınar,  bazıları dolu şeklinde düşen ve bazı bölgelerde sele neden olan yağışların tarım alanlarında yaptığı etkiler Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, odanın tarım danışmanı  Ziraat mühendisleri ve odanın teknik danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu tarafından yerinde incelendi.

Karapınar Ziraat Odası  Başkan Durmuş Üner, özellikle Hotamış, Sazlıpınar ve Devrent mahallelerinde dolu ve su baskınına neden olan yağışların oluşturduğu tahribatın etkilerinin sınırlı bir alanı kapsadığını, çok sıkıntılı bir durum olmadığını belirterek,” Bu yıl buğday ve arpa hasadının 15 gün sarkacağını ve hasat işlemlerinin bayramdan sonra başlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Başkan Durmuş Üner, özellikle dolu zararı olan buğday ve arpa ekim alanlarında çiftçilerimizin Tarsim başvurularını ihmal etmemelerini ifade etti.

Saha ziyaretleri ile ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi  Prof.Dr Süleyman Soylu ise bu yağışların kısmi zararları olsa da ovayı rahatlattığını çiftçileri en az bir sudan kurtardığını söyledi.  Prof Dr Soylu, toprakların su ile doygun olduğunu özellikle mısır ve pancar üreticilerinin bir çapa  ile toprağı havalandırmalarının önemlidir. Buğday ve arpalarda bitki gelişiminin çok iyi olduğunu ve yüksek rekolte bekleniyor” dedi.