Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası Yöneticileri Karapınar Ticaret Borsasını Ziyaret Etti Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası Yöneticileri Karapınar Ticaret Borsasını Ziyaret Etti

İlçede ilk defa Fen lisesi açıldı.
Okul Müdürü Ünal Güleç,” Binaların gerekli bakım  onarım ve tadilatları ile çevre düzenlemesi yapılarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında 64 öğrenci ile  eğitim öğretime başladık. Okulumuza 25 tane öğrencimiz çeşitli il ve ilçelerden geldi. İlk defa eğitime başlayan okulumuzda üç sınıfta öğrencilerimiz ders görecekler. Okulumuzda 100 kız 100 erkek olmak üzere öğrenci pansiyonumuzda bulunuyor. Laboratuvarlar, atölyeler, kütüphane ve  spor salonu ile öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal,ilk defa bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Murat Kurum Fen lisesinin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.64 öğrenci ve 15 öğretmen ile öğrencileri ile ders başı yaptıklarını  belirten  Müdürü İbrahim Önal” Yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi ve öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Fen liselerinde görev alan öğretmenlerin tecrübeli ve branşlarında uzman kadrolardan oluştuğunu ifade eden Önal, Okul içerisindeki kampüsteki pansiyonda  da 100 kız ve 100 erkek öğrencinin yatılı olarak kalacaklar. İnşallah eğitim adına yaptığımız bu çalışmalar Karapınar’da  eğitim alanında çok mesafe almamıza vesile olacaktır” diye konuştu.