İlk tören Cumhuriyet meydanında düzenlendi. Karapınar İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Karapınar Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Törende Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği Saat 9.05’te siren sesleriyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Ardından Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra yarıya indirildi.

Üniversite Öğrencileri, Tilkili İlköğretim Okulunu Ziyaret Etti Üniversite Öğrencileri, Tilkili İlköğretim Okulunu Ziyaret Etti

Kültür Merkezinde programda ise Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Erhan Solmaz günün anlam  ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Müdür Solmaz Konuşmasında; Tarihte milletler kimi zaman içine düştükleri bunalım dönemlerini aşabilmek için güçlü liderlere ihtiyaç duyarlar.Ancak tarihin bu konuda cömert olduğunu söyleyebilmek olası değildir.Nitekim 20.yüzyıl Avrupası’nda bunalımların ürettiği ve yükselttiği bazı liderlerin milletlerinin felaketlerini hazırladıkları, arkalarında kin ve nefretten başka bir şey bırakmadıkları bilinmektedir. Buna karşılık Türk Milleti, tarihinin en büyük tehdit ve tehlikeleriyle yüz yüze kaldığı bir sırada, bağrından zamanın ve koşulların emrettiği güçlü bir lider olarak Atatürk’ü çıkardı. Atatürk’ün büyüklüğünün sırrı, çağını kavrayarak ülkesinin ve milletinin muhtaç olduğu hedeflere  odaklanmasında,hayal gibi görülen yüzyılların özlemlerini gerçekleştirmesinden kaynaklanmıştır.”O”,ulusun bağımsızlığının kurtarıcısı, yenilmez asker. Sömürgeciliğe karşı savaşın öncüsü.Siyasal,yasal ve toplumsal-ekonomik yeniliklerin mimarı. Söz sanatının büyüleyici ustası. İnsan sevgisini yücelten uluslararası barışçı. Bağımsızlık savaşlarının yol gösterici önderi.20.yüzyıl aydınlanmasının bir kahramanı. Atatürk zamanın ve zeminin olumsuzluklarına teslim olmamış ,Birinci Dünya Savaşı’nda hiçbir mağlup milletin direniş göstermediği zamanda siviller ve askerlerle tüm dünyaya meydan okumuş büyük bir liderdi.Kurtuluş Svaşı destanını yazarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atamızın izinde ;fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller olarak yetişen bizler onun ilke ve inkılaplarından aldığımız güçle dimdik ayaktayız ve kıyamete kadar bu coğrafyada,burada olacağız” dedi.

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı proğram ilgi izlendi.

Proğrama İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk,Garnizon Komutanı Topçu Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Cumhuriyet Savcısı Aslı Polat,SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri,daire amirler, Siyasi partiler, STK başkanları ile vatandaşlar katıldı.