Karapınar Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Tevfik Seçilmiş Görevini Devir Karapınar Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Tevfik Seçilmiş Görevini Devir

09.11.2023 günü 13.30-14.30 saatleri arasında gerçekleşen seminerde öğrencilere trafik kuralları, güvenli bisiklet sürme kuralları, güvenli oyun alanları ve emniyet kemeri kullanımının önemi gibi konular anlatıldı. Ayrıca, okul servis araçlarına biniş, iniş ve yolculuk kuralları da seminer kapsamında ele alındı.

Seminerde öğrencilere trafiği oluşturan unsurlar, trafik kurallarına uymanın önemi, karşıdan karşıya geçiş kuralları ve trafikte görme, görülme ve duymanın önemi gibi konular detaylı bir şekilde anlatıldı. Seminer sonunda öğrencilere boyama kitabı dağıtılarak eğitimin eğlenceli bir şekilde pekiştirilmesi sağlandı.

Karapınar 13.üncü Trf. J.Tim K.lığı ve Konya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, eğitimin trafikte güvenliği sağlamak adına oldukça önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin trafik kurallarını öğrenerek güvenli bir şekilde yol alabilmeleri için bu tür eğitimlerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Sazlıpınar İlkokulu'nda gerçekleşen trafik eğitim semineri, öğrencilerin trafikte daha bilinçli ve dikkatli olmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.