Halk Oyunları Şenliğine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karapınar Malmüdürü Zeki Kabdan, Şube Müdürü Arif Yayla, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ile çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Program, Duran Sezer Lisesi, Türkçe Öğretmeni Şule Mart sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç açılış konuşmasında şunları söyledi, “Bu akşamüstü burada oluş sebebimiz İlçemiz okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin değişik yörelerden sergileyecekleri halk oyunlarını beğeneceğinizi umuyorum. Halk Oyunları, Ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtan; bir olayı, bir sevinci, bir üzüntüyü ifade eden; kökeni din ve büyü ile ilgili olan; müzikli olarak, tek kişi veya gruplar halinde icra edilen; ölçülü ve düzenli hareketlerdir. Geleneksel Halk Oyunları şenliğine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Halk Oyunları bizim vazgeçemeyeceğimiz kültürümüzün bir parçasıdır. Öğrencilerimizi derslerin dışında sosyal faaliyetlere de yer vererek kendilerine olan özgüvenlerinin artmasına vesile olmaktır. Burada halk oyunlarına emeği geçen okul müdürlerimiz başta olmak üzere, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”dedi

Halk Oyunlarına katılan okulların Müdürlerine ve ayrıca ilçemizde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilerimize plaket ve madalyaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Halk Oyunları Şenliğinde, Kayalı İlkokulu öğrencileri Burdur Yöresi, Mustafa Şener Ortaokulu öğrencileri, Erik Dalı-Konya, İsmet Büyükyaylacı İ.O. Kars ve Ankara yöresi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Bolu Yöresi, Toki Yavuz Selim İlkokulu Bilecik Yöresi, 75. Yıl Ortaokulu Karadeniz yöresi, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Ege yöresi, Hotamış İ.H.Ortao Bolu yöresi, Ticaret Borsası İlkokulu Karadeniz Yöresi,Amil Önal İlkokulu Kafkas yöresi, Fevzipaşa Ortaokulu Kırşehir yöresine ait birbirinden değerli halk oyunlarını sergilediler. Halk Oyunları gösterileri izleyicilerin büyük beğenisi kazandı. Halk Oyunlarını sergileyen Öğretmenler Selmin Çavdar, Ayşegül Beleoğlu, Gülizar Dilan Şentürk, Sibel Kara, Ayşegül Yellice, Gülistan Tertemiz, Firuze Bahadır, Nevin Okuyucu, Hamdi Mutlu, Emel Başbuğ, Derya Şenses, Nesibe Tanır, Duygucan Demirdelen ve öğrenci grupları izleyiciler tarafından tebrik edildiler. Halk Oyunları şenliği başarılı bir şekilde sona erdi.