Konya’nın Karapınar ilçesinde yaşayan İhsan Ulusoy Dağlıcadaki baskında üs bölgesinde görevli iken yapılan baskında 12 silah arkadaşını şehit verirken kendisi ile birlikte 16 askerde yaralandı.

007 yılında Dağlıca köyündeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı komando taburuna yönelik ağır silahlarla düzenlenen 12 askerin şehit düştüğü, 16 askerin ise yaralandığı saldırının planlayıcısı "Aslan Çele" kod adlı Müzdelif Taşkın’ın etkisiz hale getirilmesi sevinçle karşılandı.

Bunlarda biriside Dağlıca baskınını yaşayan ve çatışmada yaralanan 36 yaşındaki İhsan Ulusoy, teröristin öldürülmesini duyduklarında büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

21 Ekim 2021 tarihinde silah arkadaşlarım gözümün önünde şehit oldular bu geceyi unutmanın mümkün olmadığını belirten Ulusoy, Gece 00.00 da uzaktan tacizle başladı. O anda korku falan yoktu bizlerde. Daha sonra 300 kişi olduklarını duyduk ve ağır silahlarla saldırıp mevzileri ele geçirmeye ve askerlerimiz şehit etmeye başladılar. Aynı mevzide bir arkadaşım açıktaydı terörist onu şehit etti. O anda beni görmedi. Saldırı sabah 05.00 de helikopterlerin gelmesi ile sona erdi. Üst bölgesindeydik. Taburla biz ateş altına aldılar. Tabur Komutanı ancak Tugaya haber edebilirdi. Tabur bize yardım edemezdi. Çünkü he yer ateş altına alınmıştı.. İnsan yaşamla ölmek arasında kalıyor. El bombası atınca yaralandım. Vücudumda 7-8 şarapnel parçasıyla yaşıyorum. Komutanımız yaralıları buraya getirin karşılaşacağımız manzara karşısında sakin olun dedi. Yaralı olmamıza rağmen çatışmaya devam etti.8 arkadaşımızda PKK tarafından kaçırıldı. Daha sonra getirdiler. Yaralı olmamıza rağmen asla teslim olmayı ” dedi.

SÜ Karapınar MYO'da İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi SÜ Karapınar MYO'da İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

MUTLU OLDUK

Bu haberi 16 yıldır bekliyorduk.16 yıl oldu çatışmada yaranalı. Tarifsiz bir mutluluk içindeyiz. Bu haberi almayı umutla bekliyorduk. Silah arkadaşlarımızın kanı yerde kalmadı. Çok sevindik. Şehit aileleri hem de yaraların yüreğine su serpti. Askerlerimize teşekkür ediyoruz. Azda olsa acımız dindi” dedi.

GAZİ OLMAK HAKKIMIZ

Çatışmada yaralandık ve şarapnelle yaşıyoruz. Buna rağmen “ Gazi” unvanını alamadık.23 bine yakın kişi bunu bekliyor. Kimi mermi ile kimi şarapnel parçası ile yaşıyor. Devletimiz bize bunu vermiyor. Yüzde %40 uzuv kaybı istiyor.15 Temmuzda tanktan kaçan vatanda gazi olurken biz bu vatan için canımızı ortaya koyduk, bayrak için, ezan için  mücadele edip yaralandık. Bizim parada gözümüz yok. Biz bu unvanını isityoryz. 19 Eylül gaziler gününün gelmesini istemiyorum. Önümüzdeki yıl gazi olarak girmek istiyoruz. Eşim ve çocuklarım bana “Askerde yaralandın Neden gazi olmuyorsun” dediklerinde cevap veremiyorum” dedi.

Anne Fikriye Ulusoy ise, Oğlumu ben sağlam askere gönderdi. Yaralandı ve geldi. Ama devletimiz ona gazi demiyor. Ölmeden bunu görmek istiyorum” dedi.

Evli ve 4 çocuk babası İhsan Ulusoy Karapınar ilçesinde evinin karşısında küçük bir market işleterek geçimini sağlıyor.