Meke gölünde 2 gün kalan ve kamp yapan Alman aile gölde güneşin  gün batımı ile gün doğumunu izledi.

Michael Burger ve Anelza Denzel kızları   Magdalena Rahrer ile birlikte   5 Mayıs 2023’de  dünya turuna çıktılar.

Emekli olduklarını belirten Alman Michael Burger, İtalya, Arnavutluk,Yunanistan gibi ülkeleri gezdikten sonra 4 Ağustos tarihinde Türkiye’ye  geldiklerini kaydettiler.

Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere birçok şehri gezdikleri Belirten Burger, Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanlar misafirperver. Dost canlısı insanlar var. Hep güler yüzlü insanlar. Almanya da bunu görmek mümkün değil. Doğal güzellikleri ile insanı kendisine hayran bırakıyor. Ekim ay’ı sonuna kadar Türkiye’yi gezeceğiz. Karavan ile seyahatimiz gayet güzel. İstediğimiz yerde durup doya doya güzellikleri yaşıyoruz. İnsanlarla sohbet edip onların kültürlerini öğreniyoruz. Turumuzun ne zaman sona ereceğini bilemiyoruz. Şu an her şey istediğimiz gibi. Irak, Ürdün gibi ülkeleri de gezip Arap yarımadasına ulaşmak istiyoruz” dedi.

Michael Burger, Meke gölünün görüntüsünün mükemmel olduğunu ancak kuru olmasının üzücü olduğunu kaydederek” Kuraklık dünyanın sorunu. İnsanlar su ve kuraklık konusunda bilinçlenmeli. Meke gölü buna rağmen ilgimizi çekiyor. Gün batımı ve gün doğumunu izlemek keyifli” diye konuştu.

'Orman Benim' Kampanyası Karapınar'da Büyük İlgi Gördü 'Orman Benim' Kampanyası Karapınar'da Büyük İlgi Gördü

Alman aile ilçede esnaflık yapan İbrahim Bütüner tarafından işyerinde misafir edilerek Türk misafirperverliği gösterildi.