Sayın çok kıymetli okuyucularım 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Alanı, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Karapınar Kültür Merkezi sosyal faaliyetler salonunda ki kutlama programında çok anlam yüklü ve harika bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim ÖNAL’ın konuşmasını köşe yazımda siz okuyucularımla aynen paylaşmak istiyorum. Okunursa sevinirim.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL’ın konuşması;  Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi üstlenen, nesillerin emanet edildiği, geleceğin mimarı kıymetli öğretmen arkadaşlarım. “Varlığı ile bizleri heyecanlandıran bütün öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutluyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün bütün öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır. Yıldırmamalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünün muhatabı olan değerli meslektaşlarım; Bu söz, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bizlere yüklediği çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmalarının yaşandığı günümüzde; çocukları ve gençleri anlamalı, onlarla sıkı bir iletişim kurmalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulan, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

Evet. Bugün günlerden Öğretmen! Bugün bilgi, ilgi ve sevgi günü? Bugün tarih, bugün vefa, bugün kutlu bir geçmişin üzerinde yükselen umutlu bir gelecek. Değerli Öğretmenim, Senin iyiliğin kadar çoğalacak iyilikler, senin sildiğin kadar azalacak kötülükler. Çoğalmalısın öğretmenim! Her dile sığacak kadar, her gönlü bulacak kadar, her sesi duyup her göze bakacak kadar, ne mutlu sana öğretmenim! Selam olsun sana öğretmenim! Üçgenin iç açıları kadar, insanın iç açılarını da bilenlere ve anlatanlara selam olsun! Selam olsun, maddenin katı, sıvı ve gaz haliyle birlikte incinmemesi gereken bir gönül hali de olduğunu anlatanlara! Ülkemizin yedi bölgeden oluştuğunu anlatırken, geçmişte olduğu gibi bu gün de vatan toprağını korumak için yedi düvelle mücadele ettiğimizi anlatanlara selam olsun! Selam olsun ismin yalın haliyle kalbin yalın halini birleştirenlere! Selam olsun, sayı saymayı öğretirken küçüklerini sevip büyüklerini saymayı da öğretenlere! Bir dili veya birden fazla dili öğretirken en önemli dilin gönül dili olduğunu öğretenlere selam olsun! Öğrencisini bedensel olarak geliştirirken asıl meselenin ahlakla bütünleşmiş zeki ve çeviklik olduğunu anlatıp öğretenlere selam olsun!

Haydi Öğretmenim! İnsan ve insanlık sevgisiyle bezenmiş, çevresine duyarlı, ben dilinden ve bencillikten kurtulmuş, vatan ve bayrak sevgisini özümsemiş; istiklal ve istikbal ruhunu kaybetmemiş, hak yemeyen ve hakkını kimseye yedirmeyen çocuklarımız olsun. Bunu başarabiliriz. Damarlarımızdaki asil kan ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma mefküresi ve inancımız en büyük dayanağımız ve gücümüz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, anlamlı günümüz anısına, ebediyete intikal eden ve eğitim yolunda şehit olan değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Halen mesleğini özveri ile ifa eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Mesleğe yeni başlayan genç arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu bir meslek hayatı temenni ediyor, emekli olmuş öğretmenlerimize de hizmetleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum” diyerek İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Önal bu anlam yüklü ve harika konuşmasını tamamladı.

Ben de, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim ÖNAL ve Şube Müdürlerimizin şahsında bütün Öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” kutlar, kutsal vazife olan Eğitim-Öğretim yolunda ki görevlerinde Öğretmenlerimize sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar içerisinde üstün başarılar, diliyorum. Saygılarımla