24 Kasım Millet Mektepleri açıldı ve Millet Mekteplerinin açılışı ile birlikte Ulu Önder Atatürk'e de Başöğretmenlik unvanı verildi. Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Günü, 1981 yılından beri 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. ilçemizde de Öğretmenler Günü kutlandı
Kutlama programına; Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri Fazlı Cankaya, Hulusi Sonkaya, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, vatandaşlar, Basın Mensupları katıldı.
Kutlama programı Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İ.H.L. Biyoloji Öğretmeni Ahmet Oruç sunuculuğunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal tarafından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına 24 Kasım 2019 Pazar Günü saat 10.30'da çelenk sunulmasının ardından Müzik Öğretmeni Aslı Pancar yönetiminde hep birlikte Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş Öğretmenlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Anıt alanında ki program aynı gün saat 11.00'de Karapınar Kültür Merkezi sosyal faaliyetler salonunda devam etti.
Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı saat 11.00'de Öğretmenler Sümeyra Göksu ve Ahmet Oruç sunuculuğunda Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal açılış konuşmasında katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi," Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi üstlenen, nesillerin emanet edildiği, geleceğin mimarı kıymetli öğretmen arkadaşlarım, Varlığı ile bizleri heyecanlandıran bütün öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum. Evet bugün günlerden öğretmen? Bugün ilgi ve sevgi günü. Bugün vefa, bugün kutlu bir geçmişin üzerinde yükselen umutlu bir gelecek. Değerli öğretmenim, senin iyiliğin kadar çoğalacak iyilikler, senin sildiğin kadar azalacak kötülükler, çoğalmalısın öğretmenim! Her dile sığacak kadar, her gönlü bulacak kadar, her sesi duyup, her göze bakacak kadar?, Ne mutlu sana öğretmenim! Selam olsun sana öğretmenim! Üçgenin iç açıları kadar, insanın iç açılarını da bilenlere ve anlatanlara selam olsun! Bir dili veya birden fazla dili öğretirken en önemli dilin gönül dili olduğunu öğretenlere selam olsun!
İnsan ve insanlık sevgisiyle bezenmiş, çevresine duyarlı, ben dilinden ve bencillikten kurtulmuş, vatan ve bayrak sevgisini özümsemiş; istiklal ve istikbal ruhunu kaybetmemiş, hak yemeyen ve hakkını kimseye yedirmeyen çocuklarımız olsun. Bunu başarabiliriz. Damarlarımızdaki asil kan ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma mefküresi ve inancımız en büyük dayanağımız ve gücümüz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, anlamlı günümüz anısına, ebediyete intikal eden ve eğitim yolunda şehit olan değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Halen mesleğini özveri ile ifa eden bütün öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyorum. Mesleğe yeni başlayan genç arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu bir meslek hayatı temenni ediyor, emekli olmuş öğretmenlerimize de hizmetleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum."dedi
Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Fatma Nur Uzer "Öğretmen Ressamdır" şiirini okudu. Öğrencilerden oluşan söz korosundan "İstiklal Marşımızı" söylediler. Öğrenci Mehtap Uğur "Sanatkar" adlı şiiri okudu, Öğrencileri "Öğretmen Olmak İstiyorum" adlı oratoryoyu seslendirdiler. Öğrenciler Nisa Sarıçiçek ve Sümeyra Kasap'tan oluşan mini koro, gitar ustası Nadide Elif Ersöz eşliğinde "Benim Adım Öğretmen" ezgiyi sundular ardından İlçemizde görev yapmakta olan ve adaylık eğitimlerini tamamlayarak adaylık sınavına girmeye hak kazanan öğretmenlerimiz KİGAL Müdürü Ünal Cesur eşliğinde yeminlerini ettiler. İlçemiz okullarında görevli olan ve yaptıkları çalışmalar ile başarı belgesiyle ödüllendirilen öğretmenlerimize ödülleri Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal tarafından tebrik edilerek takdim edildi.
İlçemizde görev yapan Müzik Öğretmenlerimizin hazırlayıp söyledikleri müzik dinletisinde, birbirinden güzel şarkı ve türkülerle program sona erdi ve protokol üyeleri; programı hazırlayan Osman Hulusi Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü, Öğretmen ve Öğrencilerini, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürlerini tebrik ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Program katılımcılardan tam not alarak başarılı bir şekilde sona erdi.