Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapalı spor salonundaki kurslara 30 öğrenci katılıyor. Haftanın belirli günlerinde Cumhuriyet Ortaokulu  Beden Eğitim öğretmeni Fehmi On tarafından öğrencilere voleybol sporu sevdiriliyor. Voleybolun temel kurallarını öğrettiklerini belirten Beden Eğitim Öğretmeni Fehmi On, Voleybol tekniklerini anlatıp sahadada uygulamalarını görüyoruz. Amacımız gençlerimize sporu sevdirmek ve sağlıklı gençler yetiştirmektir." Dedi.
Fehmi On,"Haftanın üç günü voleybol çalışması yapıyoruz.Sporcularım antrenmanlara zinde, istekli ve heyecanlı geliyor. Kursumuzda 30 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz altyapıdan yetiştirip sporla uğraşmalarını sağlamak istiyoruz. Hiç bir maddi beklenti olmadan çocuklarımızı iyi bir sporcu ve iyi bir insan olmaları için çabamız sürecektir.Öğrencilerim sporu çokseviyor.onları böyle görünce bizde umutlanıyoruz ve  daha çok çalışıyoruz. Aileler çocukların bu kursa katılmalarında ilk başta istekli değildi.Çünkü derslerine engel olacaklarını zannettiler. Aileler görüşüp sporun dersleri pozitif yönde etkilediğini anlattım. Aileler bunu zamanla gördüler.Çoğu aileler bu değişimi ve faydasını görünce teşekkür etti.Okulumuzda daha önce maçlara katılıp bölge şampiyon olan öğrencilerimiz şimdi Fen liselerinde okuyorlar.Bu sonucu görünce velilerde istekli olmaya başladı.Karapınar'da çok yetenekli çocuklarımız var.Ellerinden tutulursa çok iyi yeregeleceklerine inanıyorum. Bende onların kulüp bazında oynamalarını çok isterim.Bunu başarabilecek yetenekli öğrencilerimiz mevcut. Öğrencilere manşet, blok, pas verme gibi temel ve teknik bilgiler yanı sıra sporcu sağlığı ve beslenmesi konusunda da bilgiler veriyoruz" diye konuştu.
İlçe Milli eğitim Müdürü İbrahim Önal gençler için yapılan her çalışmaya büyük önem verdiklerini belirterek "Her alanda gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
Önal," Hedeflerimizden birisi gençlerimiz hayatları boyunca en az bir spor dalıyla ilgilensin ve yaşamlarının  her safhasında sporla iç içe olsunlar. Bu tür kurslarda sporla tanışan ve seven  gençlerimiz ileride madalyalar kazanan profesyonel sporcular  olarak ilçemizi temsil etsinler. Bu noktada her alanda gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kokartlarını Karapınar'da Taktılar Kokartlarını Karapınar'da Taktılar

Kursa katılan Öğrenciler ise Voleybol sporunun kendilerini mutlu ettiğini belirterek "Derslerimize pozitif katkısı oldu.Evde tablet ve sanal oyun oynamak yerine sporla uğraşmak en iyisi. Voleybol kursları çok verimli geçiyor. Yetenekli olan arkadaşlarımız için fırsat" dediler.