sonra, 09 Mart 2018 Cuma günü Konya İli- Karapınar İlçesinde TOKİ Yavuz Selim İlkokulu ile 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerine yönelik olarak Konya Orman Bölge Müdürlüğünde görevli Orman Y. Müh. Mehmet Bozgan ve Ereğli Orman İşletme Şefliğinde görevli Kamil Başaran ile birlikte okullar ziyaret edilerek, öğrencilere “Orman Sevgisi” oluşturmak amacıyla, Ormanan önemi ve faydaları, Orman yangınları konularında eğitim verildi.

Öğrencilerimizde “Orman Sevgisi” oluşturmak amacıyla, Ormanın önemi ve faydaları, Orman yangınları, Ormanlar, su kaynaklarımızın sigortasıdır. Orman yok olursa her şey ve herkes mutlaka zarar görecektir. Orman yok olursa su kaynaklarımız da yok olur, Ormanlar, içinde ve civarında yaşayanların temel geçim kaynağıdır. Orman yok olursa geçim kaynakları da yok olur, Ormanlar topraklarımızın sigortasıdır. Orman yok olursa topraklarımızda yok olur. Son 10 yılın ortalamasına göre; Orman yangınlarının % 87’si insan eliyle çıkmaktadır. Ormanlar Turizmin can damarıdır. Orman yok olursa Turizm ekonomisi de yok olur gibi konular üzerinde iki oturum halinde öğrencilere slayt eşliğinde çok güzel ve anlaşılır dilde örnekler verilmek suretiyle eğitim verildi ve eğitime katılan öğrencilere çeşitli hediyeler (Fidan, resimli broşür, dergi, şapka, tişört, ıslak mendil, afiş, etiket, tohumlu kalem, defter vs) dağıtıldı.

Öğrencilerle yaptığımız görüşmede, Orman Haftası ile ilgili çok güzel bilgiler edindiklerini ve çok memnun olduklarını ifade eden öğrenciler, bu tür eğitimlerin devam etmesi dileğinde de bulundular.