HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Derneği Türkiye genelinde yaşayan Konya-Karapınarlı bürokratlar ve işadamlarını bir araya getirmek amacıyla kurduklarının altını çizen Başkan Suat Emre, “Hemşerilerimizin birbirleriyle özlenen birlik beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirmek, birbirleriyle samimi dayanışmalarını sağlamak, önemli makam ve mevkilerde başarı öyküsü yüksek olan Konya Karapınarlı hemşerilerimizin arkasından gelenlere tecrübe, bilgi ve birikimlerini paylaşma, aktarma ortamını sağlamanın yanında, yüksek enerjilerini, bölgemizin ekonomik olarak büyümesine kalkınmasına ve dolayısı ile istihdamın artırılmasına mesai harcamaları düşüncesiyle bir araya getirmek için çaba sarf ediyoruz. Konya-Karapınarlı iş ve bürokrasi dünyasının saygın isimlerinden oluşan şahsiyetler bir araya gelip, Karapınar Birlik Platformu adıyla geniş katılımlı istişare toplantıları yapmış ve alınan kararlar neticesinde KARBİAD-Karapınar İş İnsanları ve Bürokratları Derneği’ne dönüşmüştür. Her gün istikrarlı büyüyen ve daha çok kitlelere ulaşma hedefi olan derneğimizin çalışma takvimlerini de belirleyerek hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ TANIMA AMACINDAYIZ

Derneğin kurulma amacında bahseden Başkan Emre, “Buradaki amacımız, birbirimizi daha iyi tanımak, üyelerimiz ve üye olmayan hemşehrilerimiz arasında dayanışma sağlamak, Konya ve yurtiçindeki öğrencilerimize burs vermek ve mentorlük etmek, İlçemiz Karapınar, İlimiz Konya’ya her alanda destek olmaktır. KARBİAD olarak klasik anlamda hemşericilik yapmadan, diğer Karapınar ile ilgili derneklere rakip ya da alternatif olmadan belirleyeceğimiz yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diğer hemşehrilerimizin kurduğu derneklere her zaman katkıda bulunmak ve işbirliği yapmak da temel hedeflerimiz arasındadır.  Derneğimiz, her hangi bir siyasi saikle hareket etmeden, yasa dışı olmamak kaydıyla her görüşe eşit mesafede durarak, her kesimden hemşerimizi kucaklayarak faaliyetlerini sürdürecektir. Vatandaşı olmakla gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasa ye yasaları ile belirlenen politikalar temel dayanağımızdır. Her zaman ve her şartta İlimiz Konya şehrimiz Karapınarlı hemşehrilerimizin emrinde olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmeye hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KARBİAD BİR OCAKTIR

“Hep dediğimiz gibi KARBİAD’ımız bir ocaktır, bir okuldur, bir gönüllü teşekküldür” diyen Başkan Emre, “Kapımız ise, ilçemize, şehrimize, ülkemize ve halkımıza hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Şahıslar geçici, kurum kalıcıdır.  Ülkemizin önemli kanaat önderlerinden merhum Prof. Dr. Sabahattin Zaim Hocamız, “Tek bir insan yetiştirirseniz onun yapacakları sınırlıdır. Ecel kapıyı çaldığında tüm birikimler onunla gider. Ama bir müessese kurduğunuz zaman, o kıyamete kadar devam eder” demiştir. Biz de bu minvalde çalışıp bu şehre hem katma değer hem de beyin gücü yüksek şahsiyetler yetiştirip geleceğimize katkıda bulunmak istiyoruz. Sözlerime son verirken, Genel Kurulumuzun ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederken, Genel Kurulumuza katılan yönetim kurulu üyelerimize, değerli basın mensuplarımıza ve kıymetli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KARBİAD Yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Suat Emre, Yönetim Kurulu Üyeleri, Mustafa Özsoy, Ümit Mete, Cahit Oruç, İsmet Biltekin, Zekeriye Coşar, Mustafa Süre, Mevlüt Tellioğlu, Hikmet Şimşek, Salih Atabay, Sadık Kuzu, Sinan Demircioğlu, Bircan Yazar, Muhammed Yazgan, Burhan Özsoy, Mehmet Ali Elmacı, Harun Koçaker, Mehmet Eşsiz, Mustafa Bayır, Ümit Arı Çağılak.