Vahap obası mevkiindeki obruk ilk defa bu bölgede oluşan obruk olarak kayıtlara geçti. Daha önce oluşan obruklar ilçenin Karakuyu,Yassıca ve  Yazomca bölgelerinde oluşuyordu. Son oluşan obruk obruk bölgesinin tam ters bölgesinde meydana geldi.

Gece saatlerinde meydana gelen obruk, 5  yaylanın yer aldığı merada oluştu. Obruk stabilize yolun bitiminde oluştu. Yol Belediye zabıta ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

Obrukta en önemli  dikkat çeken  toprak yarısının 1 metresinin kum olması diğer katmalarının toprak olması. Karapınar’a 15 km mesafedeki  Obruğun çapı 12 metre derinliği ise 7 metre .

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy'un 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy'un 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bölgeye yakın yerde yaşayan İsmail Dikmen İlk defa bu bölgede obruk yaşandığını kaydederek” İşin doğrusu bizim bölgelerin obruk bölgesi olmadığını, obruk oluşmayacağını zannediyorduk. Ancak bu obruk oluşumu bizleri tedirgin etti. Bu bölgelerde daha önce hiç obruk oluşmamıştı. Obruğu köylüler gördü ve bizde yetkililere haber ettik. Gece olmaması çok şans hem araçlar geçiyor hem de koyunlar otluyor. Birde yolun hemen yanında . Büyük bir felaketi ucuz atlattık” dedi.