Programda Gençlik Merkezi Müdürü Muhammed Ali Karakul, Milli Eğitim Okul Müdürleri, öğretmenleri, İmam-Hatip Hocaları, Gençlik Merkezi Eğitmenleri de hazır bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Program, şehitlerimiz ve gazilerimiz için Din Hizmetleri Uzmanı Berat Kolay'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Ahmet Bulut'un konuşması ile devam etti.

İlahiyatçı Ahmet Bulut, "NAMAZLA DİRİLİŞ" konulu konferansta gençlere namazın Müslüman gençlerin hayatındaki önemi hakkında bilgiler verdi.

Bulut konuşmasında; namazın hayatımızdaki anlamını ve önemini anlattı. "Allah hepimize gönlü namazda, kulağı ezanda bir hayat sürmeyi nasip etsin." Bulut, özetle "Bir Müslüman genç niye namaz kılmaz? İnsan oğlunun en iyi yaptığı iş, mazeret üretmek. En temel problemimiz, Rabbimizle aramızın açılması. Namaz şuurumuzda eksiklik var. Namaz kılmayı bilmeyen kardeşlerimle tanıştım. Namaza başlamak değil, kılmaya devam etmek zor. Hocadan, cemaatten soğumuş, namazdan uzaklaşmış. Yani namaz kılmamak için herkesin bir mazereti var. Peyami Safa'nın güzel bir sözü var: 'İnsanın en kolay aldattığı budala, kendisidir.'

"Allah'ım sana inandım, güvendim, sana teslim oldum." Demenin somut ifadesi namazdır. Sevgili Peygamberimiz ne yolculukta ne savaşta, ne de hastalıkta asla namazı terk etmemiştir. Ama gelin görün ki, O'na iman eden müminler, 'Canım kurban olsun senin yoluna, adı güzel, kendi güzel Muhammed' diyen ümmeti namazını kılamıyor. Neden? Kur'an'ı yeterince tanımadığından. Rabbini yeterince tanımadığından." Değerlendirmesinde bulundu, ardından gençlerimizin sorularını yanıtladı.

Karapınar İlçe Müftülüğü, düzenlediği Programda gençlerimize önemli mesajlar veren Bulut, HOCAMIZA ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.