Kutlama programına İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Yusuf Çana, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, S.Ü. Aydoğanlar M.Y.O Müdür Vekili Öğretim Üyesi Naim Çağlar Diri, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Başkanları, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdür Vekili Osman Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okul Müdürleri, Askeri Erkan, Öğrenciler ile Bay Bayan Vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet alanı Atatürk Anıtı’nda Saat 10.00 da Sınıf Öğretmeni Mehtap Dikici sunuculuğunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na Çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Saat 10.30 da Atatürk Stadyumu’nda kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla öğretmenlerden Büşra Yıldız ve Halil Uzunlu’nun sunuculuğunda devam etti.

Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bugün, Milli İradenin temsil edildiği TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 99. Yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlılığı Kurtaracaktır” ön görüsüyle tutuşturulan Bağımsızlık Meşalesi, 23 Nisan 1920 günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. İşte o diriliş ruhu, Vatan ve Millet Sevgisi, Bayrak Sevdası, Bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Kısacası Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. Dünya da çocuklarına bayram armağan eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bugünü milletçe coşkuyla kutlamaktayız. Bugün de bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden büyüklerimizin emanetlerini yarınlara nasıl taşıyabileceğimizi ve muhasır medeniyetlerin üzerine çıkarmayı konuşmalıyız. Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan donanımlı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bu donanım sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun. Başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın olmak üzere, sevginin, kardeşliğin ve barışın hâkim olduğu bir dünya da el ele yaşamak ümidiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum Bayramınız Kutlu Olsun” dedi.

Programda günün anlam ve önemi ile ilgili öğrenciler şiir okudular. Halk Oyunları gösterileri, Ankara’dan Doğan Güneş gösterisi, Ront gösterileri ve ardından çeşitli branş ve yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödülleri Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından takdim edilerek program başarılı bir şekilde sona erdi.

Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Konya da yapılan 9.Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmaların Hikaye ve metin canlandırma dalında 7-A sınıfı öğrencileri Ömer Ali Tekincan,Semih Bayır ve Emir İldanlı adlı öğrencilerin canlandırdığı Curi ve Sevimli Cüce adlı hikaye ile birinci,yine aynı yarışmada Arapça Şiir Okuma dalında 7-A sınıfı öğrencisi Sude Nur Öztürk adlı öğrencinin okuduğu Lugat-ül Kur'an adlı şiirle üçüncülük ödülünü aldı.Okul müdürü Mehmet Uncuoğlu İlçemiz ve okulumuz adına büyük gurur yaşadık.Yarışmanın yapıldığı salonda akşama kadar herkes öğrencilerimizin sergilediği oyunu ve Mevlana İmam Hatip Ortaokulunu konuştu.Bu gururu bize yaşatan öğrencilerimize onları yarışmaya hazırlayan Arapça öğretmenimiz Esra Demirci vesahne becerilerinin gelişmesinde büyük emeği olan Türkçe öğretmenimiz Gamze Sönmez'e