Ziyarette mali müşavirlerin sorun ve talepleri konuşuldu. 

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Arkoç ile birlikte Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal ve yönetimini makamında ziyaret etti.

Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Önal, Yeşilyurt Mahallesi'nde Coşkulu Karşılama Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Önal, Yeşilyurt Mahallesi'nde Coşkulu Karşılama

“MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİRÇOK SORUNU VAR”

Ziyarette kendisinin de yeminli mali müşavir olduğunu anımsatan Ekici, mali müşavirlerin sorunlarına hakim olduğunu kaydetti. Mali müşavirlerin sorun ve taleplerini TBMMM gündemine taşıdığını da hatırlatan Hasan Ekici, şunları söyledi:

“Meslektaşlarımızın hükümet tarafından çözülmesi gereken birçok sorunu var. O sorunlardan bazılarını şu şekilde özetleyebiliriz; Meslek mensupları mali tatilin bitiminden sonra defterleri kaydetmek ve beyanname düzenlemek için çok sınırlı bir zaman aralığında çalışmak zorunda kaldığından mali tatil yapamamaktadırlar. Bu nedenle mevcut beyan ve ödeme süreleri mali tatil sonunda başlamak üzere Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmalıdır. Meslek mensuplarımız, 3568 sayılı Kanun kapsamında basit usule tabi mükelleflere verilen hizmetlerin KDV oranının yüzde 1’e; İşletme hesabı esasında defter tutan mükellefler ile serbest meslek erbabına verilen hizmetlerin KDV oranının ise yüzde 8’e indirilmesini talep etmektedirler. Pasaport Kanunu’nda yapılacak bir değişiklikle mali müşavirlere ve yeminli mali müşavirlere de yeşil pasaport hakkı verilmelidir. Yapılacak bir düzenlemeyle meslek mensuplarına arabuluculuk hakkı tanınmalıdır. Serbest muhasebeci mali müşavirlik stajı yapacak sigortalıların staj süresi dönemindeki sigorta primlerinin işveren ve sigortalı hisselerinin tamamının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanması sağlanmalıdır” 

ABDİL ERDAL’DAN TEŞEKKÜR

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal ise meslektaşların sorunlarına duyarsız kalmayarak TBMM gündemine taşıyan Hasan Ekici’ye teşekkür etti. Erdal, “Sayın Vekilimiz ziyaretiyle bizleri onurlandırdılar. Kendileriyle hem mesleki konuları hem de Konya ekonomisi üzerine konuşma fırsatı bulduk. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde belirtti. ( H. Merkezi )