14 ve 28 Mayıs seçimlerinden önce Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı'na vekalet eden Ahmet Arslan'ın geçtiğimiz günlerde ataması yapılmıştı. Göreve getirilmesiyle birlikte çalışmalara başlayan Arslan, Konya basını ile bir araya geldi.

Partisinin il teşkilatında kameralar karşısına geçen Arslan, "Konyalı vatandaşlara seslendi; gelin hep birlikte Gelecek Partimizin çatısı altında bu çalışmaları birlikte yürütelim. Konya'mızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirelim." Diye konuştu.
"Sizlerin de malumu önceki il başkanımız Hasan Ekici Konya milletvekili olarak bundan sonraki siyasi faaliyetlerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam edecek. Ben seçimlerin hemen öncesinde vekâleten bu görevi yürütmüştüm. Seçimlerin ardından genel başkanımızın takdiri ile Konya il başkanlığı görevi tevdi edildi. Bizler yeni bir aşk ve heyecan ile yeni bir oluşuma giderek partimizi Konya'da daha güçlü bir hale getirmek için kollarımızı sıvadık. Genel merkezimizin kongre sürecini başlatmasıyla birlikte ilk olarak kongrelerimizi gerçekleştirip siyasi çalışmalarımıza hız vereceğiz.  Önümüzde Konya ile ilgili sorunlar yığını ve 'Sümen Altı' edilmiş, takibi yapılmayan yatırım programları var. Buradan Konyalı hemşerilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler tüm sorun ve yatırımların takipçisi olacağız. Ancak, gelin hep birlikte Gelecek Partimizin çatısı altında bu çalışmaları birlikte yürütelim. Konya'mızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirelim."

ARSLAN: YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Partilerinim ilk seçime girdiğine dikkat çeken Başkan Arslan, "Konya'dan 1 milletvekilimiz, Türkiye genelinde ise 10 milletvekilimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Partimizi temsilen halkımızın sorunlarını meclis gündemine taşıyacak. Seçim sonuçları biz muhalefet partilerini memnun etmemiş olabilir. Ancak bu sonuçlara bakarak bizler seçmene küsecek değiliz. Seçmenin mesajını alarak önümüzdeki ilk seçim olan; 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Yerel seçim çalışmalarına şimdiden başladık. Teşkilat mensuplarımız sahada sıkmadık el, kapısını çalmadık hane bırakmayacak. Yapacağımız bu saha çalışmalarının neticesinde yerel seçimlerde Konya'da nasıl bir yol haritası izleyeceğimizin bir altyapısı oluşmuş olacak. Milletimiz bizlere güvensin. Onların vermiş olduğu mesaj bizim için önemlidir. Bunun için canla başla çalışmalarımızı yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.

ARSLAN: KONYASPOR GİBİ BİR MARKANIN SİYASET İLE ANILMASINI İSTEMİYORUZ

Konyaspor'da yaşananlara ilişkin konuşan Arslan, şehrin en önemli değerinin siyasete malzeme yapılmasına tepki gösterdi. Arslan, "Konyaspor taraftarı takımlarının siyasetin malzemesi yapılmasından dolayı tepkili. Bizlerde Konyaspor gibi bir markanın siyasi bir kimlikle anılmasını istemiyoruz. Acilen bu konuya el atılmalıdır. Konyaspor eski günlerdeki gibi her siyasi görüşten insanın desteklediği bir takım haline getirilmelidir." Diye konuştu.