Zafer Partisi Adayı Özbek Pazar Esnafını Ziyaret Etti Zafer Partisi Adayı Özbek Pazar Esnafını Ziyaret Etti

Ekici, "SGK çatısı altında hiçbir ayrıma gidilmeksizin SSK'lılar hangi şartlarda emekli oldular ise 1999 öncesi EYT'li Bağ-Kurluların da aynı prim gün sayısı ile emekli olmaları hakkıdır" dedi.
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, her kesimden vatandaşın sesi olmaya devam ediyor.
Ekici bu kez de Emeklilikte Bağ-Kur'a takılan vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi. 
SGK çatısı altında hiçbir ayrıma gidilmeksizin SSK'lılar hangi şartlarda emekli oldularsa 1999 öncesi EYT'li Bağ-Kurluların da aynı prim gün sayısı ile emekli olmaları gerektiğini ifade etti. 
ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin Çalışma Bakanı Bilgin'in sözlerini anımsatan Ekici, şunları söyledi:
"Türkiye ekonomisine, istihdamına, büyümesine katkı veren Bağ-kurlular 52 yıllık bir Bağ-Kur sisteminde ezilip, görmezden geliniyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Mayıs 2023 Kayseri mitinginde küçük esnaf olarak nitelendirdiği bazı meslek kollarını söyleyerek (berber, terzi,bakkal vs.) bir müjde verdi. Yeni dönemde ilk işlerinden biri olduğunu beyan etti. EYT'li Bağ-Kurlular bu sözün üzerine umutlandı. 52 yıl sonra yaşadıkları Bağ-Kur adaletsizliğini görüp bir çözüm için adım atılacağını düşündüler. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in SSK ile Bağ-Kur'un arasındaki prim adaletsizliğinin giderilmesi gerektiğini, bu konuda çalışmalarının olduğunu söylemişti. Bu konu ile alakalı dosyanın hazır olduğunu,deprem sebebiyle genel seçime kadar uygulamaya konulamadığını ancak genel seçimlerden sonra ilk işlerinin olduğunu belirtmişti" dedi. 
"ASTRONOMİK RAKAMLARI ÖDEMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"
 1999 öncesi EYT'li Bağ-Kurlular için 7200 günün adil bir çözüm olmayacağını kaydeden Ekici, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"SGK çatısı altında hiçbir ayrıma gidilmeksizin SSK'lılar hangi şartlarda emekli oldular ise 1999 öncesi EYT'li Bağ-kurluların da aynı prim gün sayısı ile emekli olmaları hakkıdır.  Bu adaletin sağlanması için de uygun olan prim gün sayısı SSK'da olduğu gibi 5000-5975 gündür. Bu takdirde 1999 öncesi EYT'li Bağ-kurlular için 7200 gün adil bir çözüm değildir. 7200 prim günü ile emeklilik geride birçok mağdur bırakacaktır. EYT'li Bağ-Kurlular için cari dönemden ve ihtiyaçları kadar prim günü ile ihya yapılandırması istiyor. Şuanki ihya yapılandırmasında karşılarına çıkan astronomik rakamları ödemeleri mümkün değildir. 90'lı yıllarda esnaflık, ticaret ve çeşitli meslek kollarında çalışma hayatını sürdürmüş, maliye ve oda kayıtları bulunan, vergisini ödemiş fakat Bağ-kur kayıt ve tescilleri olmayan vatandaşların Bağ-Kur tescillerinin onaylanmasını istiyorlar." 
"MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ"
"Çıkan EYT Yasasında 1999 öncesinde SSK'lıların yaşı kaldırıldı fakat kademe kaldırılmadı" diyen Hasan Ekici, "3600 kısmi emeklilik bekleyenler ve 5000 gün primi olanlar emekli olma umudu ile borçlandılar fakat onlar da çıkan yasadan faydalanamadılar. Bu insanlar EYT Yasasının arkasında kalmış mağdurlardır. Bu sebeple mağduriyetler çözülmelidir. Bu konunun yakından takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.