Karapınar Ticaret Borsası Başkanlığı tarafından üyelerine yönelik olarak düzenlenen ve başarılı geçen 3 günlük Eğitim ve İstişare Toplantısı Antalya Belek- Serik Conti Resort Hotel’de gerçekleştirildi.

Eğitim ve İstişare Toplantısına, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet MUGAYITOĞLU, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet BOZAKLI, Şoför ve Otomobilciler Oda Başkanı Yaşar BOZU, Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım SEZER, KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Bilge AFŞAR, KATO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Birol BÜYÜKDOĞAN,  Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimleri Bölümü Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. H.Hüseyin HADİMLİ, SÜ, Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulundan Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Ali KARABACAK, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet AKÖZ, Karapınar Malmüdürü Zeki KAPDAN, Gelir Uzmanı Gürol ERDOĞAN, Gelir Memuru Ahmet DURMAZ, Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Müdür Tayfun GÖKÇE, Veteriner Hekim Fethi TÜRKOĞLU, Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanı Naim Bozu,  Ticaret Borsası Eski Başkanı Mehmet PİRENCİOĞLU, KARYEM Müdürü İsmail YAZGAN, Muhasebe Müdürü Muhittin BAYIR, Ticaret Borsasına kayıtlı üyelerinden oluşan 150 kişilik heyet ile birlikte Karapınar Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Karapınar ile ilgili sinevizyon gösterimi ve ardından açılış konuşmasını yapan Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Sezer yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “Karapınar Ticaret Borsasının Geleneksel hale getirmeyi planladığım Eğitim ve İstişare toplantısını ilk olarak gerçekleştirmemiz nedeniyle katılımın beklediğimiz gibi gerçekleşmesinden dolayı bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.

Misyonumuz; Borsamız 2009-2013 Stratejik planına göre borsamızın misyonu öncelikle siz üyelerimize vereceğimiz hizmetin kalitesini artırmak, ilçemizin gelişmesine ve üreticilerimizin kaliteli ürün üretmesine katkıda bulunmak ve ilçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan yaşanası bir yer olmasını sağlamaktır. Vizyonumuz öncelikle borsacılığın temel gereksinimlerini yerine getirmektir. Bunun yanı sıra; gelişen ve küreselleşen dünya şartlarında “Tarım ve Hayvancılıkta markalaşmayı gerçekleştirmiş, eğitim seviyelerini yükseltmiş, bilgili, bilinçli, kaliteyi benimsemiş, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, istikrarlı, hak ettiği değeri kazanmış” yetiştiriciler ve tüccarlar yaratmak olarak belirlenmiştir, “Günümüz Dünyasında Söz Sahibi Olmanın En Önemli Yolu Araştırma, Geliştirme ve İnovasyondur” Borsamızda bir taraftan tarım ürünlerinin alım-satım işlemleri disipline edilmekte, diğer taraftan kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması sağlanmaktadır. TMO ile işbirliği halinde çalışarak üreticimizin ürettiği mamullerin değerinde satışını sağlamakta; Borsamız teknolojinin bütün gelişmelerinden faydalanmaktadır, laboratuarımızı yeni cihazlarla donattık, canlı hayvan alım merkezi yaptık, diyen Sezer, Stratejik planlarından, Karapınar Ticaret borsanın bütün çalışmalarıyla ilgili genel bilgi,  ticaret borsaları arasındaki yerlerinin en iyi seviyede olduğunu, projeleri, Sistem belgeleri, TOBB Akreditasyonu hakkında genel ve geniş bilgiler vererek, eğitim, sağlık, sportif faaliyetlere ve sosyal faaliyetlere destek olunduğu konularında katılımcılara geniş bilgiler verdi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu Karapınar Ticaret Borsası Başkanlığının yaptığı çalışmalarında destek olduklarını ve çalışmaları takdir ettiklerini, organize sanayinin faliyete geçirildiğini, ilçede tarım ve hayvancılığın geliştiğini, can damarının olduğunu, enerji konusunda Türkiye’nin gündemine oturduğunu”söyledi

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı “ Karapınar emin adımlarla bütün kamu kurum ve kuruluşlarının birlikteki çalışmaları ile Karapınar her konuda iyi yerlere gelmektedir. Ticaret Borsamız olsun, Ziraat Odamız olsun üyelerimize en iyi hizmetleri vermeye çalışmaktadır”dedi

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilge AFŞAR, Katılımcılara Motivasyon ve İş verimliliği konusunda slayt eşliğinde geniş, anlaşılır bir şekilde çok güzel ve yararlı bilgiler verdi.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Birol BÜYÜKDOĞAN, Katılımcılara slayt eşliğinde İletişim-Beden Dili ve Motivasyon konularında geniş ve anlaşır bir şekilde çok güzel ve yararlı bilgiler verdi.

Karapınar Malmüdürü Zeki KAPDAN, Slayt eşliğinde Ticaret Borsası Üyelerine yönelik olarak Tarım ve Hayvancılık Sektöründe Vergilendirme konularında çok faydalı bilgiler verdi.

Malmüdürü Zeki KAPDAN, Gelir Uzmanı Gürol ERDOĞAN, Gelir Memuru Ahmet DURMAZ katılımcılardan gelen soruları birlikte cevaplandırdılar.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali KARABACAK, Tarım Ekonomisi hakkında slâyt eşliğinde geniş ve çok güzel bilgiler verdi.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet AKÖZ, katılımcılara slâyt eşliğinde Hayvanlarda Suni Tohumlama ve Üreme Sorunları hakkında geniş ve anlaşılır bir şekilde çok güzel bilgiler verdi.

Öğretim Üyesi Doç: Dr. H.Hüseyin HADİMLİ, Slayt eşliğinde Ülkemizde Hayvancılığın geçmiş yıllara göre durumu, işletmeler, bulaşıcı hastalıklar, aşılama, buzağı ve süt inekleri, tohumlama, sürü sağlığını tehdit eden unsurlar gibi çeşitli konularda geniş bilgiler verdi.

Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim Tayfun GÖKÇE, Slayt eşliğinde 2013 Yılı Karapınar Tarım ve Hayvancılığının Değerlendirmesi konusunda geniş bilgiler verdi.

Veteriner Hekim Fethi TÜRKOĞLU, Slayt eşliğinde Hayvan Hareketleri ve Hayvan Refahı Mevzuatı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdi.

Katılımcılara toplantıda slayt eşliğinde bilgi veren öğretim üyeleri, Malmüdürü, Veteriner Hekim, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Ticaret Borsası üyelerinin sorularına cevaplar verdiler.

Katılımcılardan üreticiler şunları söylediler, verilen bütün bilgilerden son derece faydalandıklarını ve memnun olduklarını, Burada Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu’na, Öğretim Üyelerine, İlçemiz Malmüdürü ve İlçe Tarım Müdürüne, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer başta olmak üzere, Tic.Borsası Meclis Başkanı Naim Bozu ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyelerine Karapınar ile ilgili böylesine güzel ve bizler için çok faydalı bilgilerle dobdolu olan toplantıyı gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz^”dediler

Üç gün süren ve katılımcılar tarafından çok beğeni kazanan Eğitim ve İstişare Toplantısı Gala gecesinden sonra başarılı bir şekilde sona erdi.

Bu toplantıda Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri olarak şunu gördüm. Bu toplantıya katılan Ticaret Borsası Üyelerinin birbirleriyle daha yakından tanışmaları, birbirleriyle fikir alışverişleri, toplantıda verilen bilgilerin ne kadar faydalı olduğunu ve birlikten dirlik doğduğunu, insanlarımıza verilen değerin hiçbir zaman boşa gitmediğini gördüm. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Sezer’e, Meclis Başkanı Naim Bozu’ya ve Ticaret Borsa Yönetim Kurulu Üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla

 

 

- kralbet giriş - - - - -