“Ülkemizin gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır; Biri Vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan, bilim, kültür ordusudur”

“İlköğretim geleceğin temelidir. İlköğretim davası, insan olma, ulus olma davasıdır. İlköğretimin değerini her yurttaşa anlatmak Ulusal bir görevdir.” “Eğitim görmekle görmemek, ölülerle diriler arasındaki fark gibidir.”

“Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir ulus henüz bir ulus adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” “ Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.” M.K.ATATÜRK

Sayın çok kıymetli okuyucularım, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdür V. Sayın Mustafa UYSAL’ın 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı, İlköğretim Haftası kutlama programı nedeniyle katılımcılara hitaben Ticaret Borsası İlkokulu’nda yapmış olduğu konuşmasını çok beğenip takdir ettiğim için içimden gelerek bu güzel konuşmayı siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istedim. Beğenerek okuyacağınıza inanıyorum.

İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa UYSAL konuşmasında şunları söyledi,” Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk günlerinde, İlköğretim Haftası Kutlama programında siz değerli misafirlerimizle, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyor; 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim camiasına, siz değerli velilerimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Eğitimin millet hayatındaki yeri, inkarı mümkün olmayan bir gerçektir. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağı yakalayabilen hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir. Her alanda yeteneklerine güvendiğimiz bu aziz milletin aziz evlatları, sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi okullarımızda bulacak, bu olağanüstü hamleyi gerçekleştirme becerisini okullarımızda kazanacaklardır.

Saygı değer misafirler 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 670 Öğretmenimiz ve 10.900 öğrencimizle eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Sevgili öğrenciler, yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımızı, anne-baba şefkatindeki öğretmenleriniz okullarımızda sizleri bekliyor. Bu eğiktim öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yönünüzü geliştirerek, sizlere güvenen bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyoruz. Eğitim hayatında her birinizin ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyor,hepinizin gözlerinden öpüyorum. Saygı değer Öğretmenlerim, öğrencilerimizin aklına,yüreğine, ruhuna dokunarak doğru adımlar atmalarına, yollarını bulmalarına rehberlik edeceksiniz. Eğitim sürecinde sizin yoğun çabanız ve fedakarlığınız bugünün çocuklarına ve ülkemizin yarınlarına yapılacak en büyük katkıdır.

Kıymetli meslektaşlarım, sizler her zaman yepyeni bir ruh ve heyecanla çocuklarımızın karşısına çıkmakta, onlara öğrenme isteğini aşılayarak yarınlara hazırlamak için çaba sarf etmektesiniz. Sizler de yaz tatilinin ardından çok sevdiğinize inandığım mesleğinizi icra etmek üzere yuvalarınıza yeniden döndünüz. Hepinize hoş geldiniz diyorum.Bu eğitim öğretim yılında da ilk günden başlayarak, işimizi severek ve isteyerek, performansımızı sürekli yüksek tutarak yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bizlerin sorumluluğu çok fazla. Buna bağlı olarak bizlerden beklentiler de çok büyük. Biz bütün bu beklentileri karşılamak için çok çalışmak zorundayız. Çünkü ülkemizin ve Karapınar'ın geleceği siz değerli meslektaşlarımızın fedakarca çalışmalarına bağlıdır.

Değerli veliler, sizleri çocuklarımızın eğitim sürecinde her zaman yanı başımızda görmek istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle öğrencilerimizin başarılarını daha da artıracağımıza yürekten inanıyoruz. Şimdiden maddi ve manevi yardım, ilgi ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilçemiz, ilimiz ve Ülkemiz adına başarı ve mutluluklar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor; Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine, siz saygı değer misafirlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.