Tarımda bir hayli iddialı ilçelerden olan Karapınar, ürün verimini  ve kaliteyi artırmak için sahalarda incelmelerini yürütüyor.
Başkan Üner bu maksatla odamızda üç adet Ziraat Mühendisi tarım danışmanı istihdam ettiklerini ve bu tarım danışmanlarının, odamızın teknik danışmanı Prof.Dr Süleyman Soylu hocamızın gözetiminde çiftçilerimizin arazilerini sürekli kontrol ettiklerini ve sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi.
Saha ziyaretleri ile ilgili bilgi veren Prof.Dr Süleyman Soylu ise sahada yoğun bir hareketlilik mevcut. Buğday ve arpaların başaklanma döneminde. Bu yıl havaların yağışlı ve nemli gitmesi nedeni ile mantar hastalık riskleri bulunuyor .Bu nedenle  çiftçilerimizin tarlalarını sık sık kontrol etmeleri ve gerekli halde koruyucu ilaçlama yapmaları gerekir. Bölgede pancar ve mısır çıkışlarının büyük oranda sağlıklı olarak gerçekleşti. Çiftçilerimizin şu anda en çok damlama döşeme ve yabancı ot ilaçlaması ile meşguller,  sahada çok önemli bir sıkıntı görülmemiştir” dedi.
Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner odanın 36 m iş genişliğindeki kendi yürür ilaçlama makinasının yoğun olarak çiftçilerin hizmetinde çalıştığını ve çiftçilerimizin ilaçlama faaliyetlerinde uygun doz ve ilaçlarla uygun ilaçlama makineleri ile yapmaları konularında titiz davranmalarını  ve tereddütlü konularda odanın Ziraat Mühendislerine danışabileceklerini ifade etti.