Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Ergün Şahin ve ailesi, Hemşerilerimizden Emekli C. Savcısı Ziya DELEN ve ailesi, Aziziye Halk Bankası Müdürü Murat YARIMOĞLU, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde görevli memur Birol DELEN ile birlikte ilçemizin tarihi doğal güzelliklerinden olan Sultan Selim Camii ve Külliyeleri, Meke ve Acı Göl, Kum sivri tepesi, Erozyon Önleme Sahasında örnek tepe olarak bırakılan Kum Tepesini ve kum fırtınaları nedeniyle terk edilen Kındam yaylasını, Ali Tepesi höyüğünü ve Yarımoğlu obruğunu gezdiler.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Ergün ŞAHİN ve beraberinde geziye katılan şahıslara, TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan eşlik ederek Karapınar’ı anlatan Ceyhan, Karapınar, Konya’nın ilçelerinden biri olup, kent merkezinin 94 Km doğusunda olduğunu, Ova üzerinde kurulu olan ilçenin tarihi ipek yolu üzerinde bulunduğunu, Karapınar’ın ilginç jeolojik yapısı, suları farklı özellikler içeren obrukları, dünya da bir benzeri dahi bulunmayan Meke Krater gölü, Acı Göl ve yer altı şehirleri ile Türkiye’mizin önde gelen turizm alanlarından biri olduğunu, Karapınar, yerli yabancı jeologlar arasında doğal bir gözlem evi ve laboratuar olarak bilindiğini, Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü sahası içerisinde dünya’ya örnek olan erozyonla mücadelesinin nasıl başarıya ulaştığı, Meke, Acı Göl ve obruk oluşumları, Ali Tepesi Höyüğü ve ayrıca ilçede el sanatları, geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve ürünleri ile ilgili genel bilgiler verdi.

Yargıtay16. Ceza Dairesi Üyesi Ergün ŞAHİN Karapınar gezisi ile ilgili şunları söyledi,” Hafta tatili nedeniyle Ankara’dan Karapınar ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini ailemiz ile birlikte gezip görmekten dolayı son derece memnun olduklarını, Karapınar halkının dışarıdan gelen misafirlere çok samimi, doğal ve sıcak davrandıklarına, misafirperverliklerine şahit oldum. Bu davranışlarından dolayı Karapınar halkına teşekkür ediyorum diyen ŞAHİN, Karapınar’ın ayrıca yöresel yemeğini çok beğendiklerini, bu gezide bize eşlik eden Karapınarlı Emekli C. Savcısı Ziya DELEN ve ailesine, Murat YARIMOĞLU’na, Birol DELEN’e, Bizlere gezimizde gönüllü mihmandarlık yapan Musa Ceyhan’a çok teşekkür ediyorum. Karapınar’dan mutlu ve memnun bir şekilde ayrılıyoruz.”dedi

Gezinin tamamlanmasından sonra Ankara’da ikamet eden emekli C. Savcısı Ziya DELEN’in isteği üzerine gezi ekibinde bulunan şahıslar Apak Mezarlığına gelerek Apak Mezarlığında ve diğer mezarlarda yatan şehitlerimiz ve merhumlar için dualar edildikten sonra geziye katılan şahıslar Ankara’ya hareket ettiler.