Sabahın erken saatlerinde ayrı ayrı yerlerde bir araya gelen vatandaşlar, otobüs ve özel araçlar ile yağmur duası yapılacak yerlere gittiler. Yağmur duasına çıkan vatandaşlar görevli din adamları tarafından okunan Kuranı Kerim ve ilahileri, vaazı nasihatleri huşu içerisinde dinlediler. Ayrıca Yağmur duasına katılanlar İstiska namazını kıldılar.

Din adamlarının yaptığı dualara eşlik eden vatandaşlar, yağmur yağması için yaklaşık 3 saat güneşli havada ellerini semaya açtılar.

Binlerce kişinin katıldığı yağmur dualarında 100’ün üzerinde koyun kesildi. Gönüllü olarak kadın aşçılar tarafından pişirilen etli pilavlar, yoğurt, tatlılar ve meşrubatlar vatandaşlara ikram edildi. Dua öncesi katılıcımlar alanda bekleyen çocuklara şeker, çikolata ve çeşitli hediyeler dağıttılar.

Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri olarak Kızık Höyüğü mevkiinde yapılan yağmur duasına katıldık. İmam Hatiplerden Muhammet Onuk, Metin Tünalp, Musa Kazım Mutlusoy tarafından yağmur yağması için binlerce katılımcılar ile birlikte dualar edildi. Kuran’ı Kerim okudular, katılımcılara çok güzel vaazı nasihatlerde dulundular. İstiska namazı kılındı. Çocuklar sevindirildi ve yemek ikramları yapıldı.

Önümüzdeki hafta sonlarında da yağmur dualarına çıkılacağı bilgisi edinildi.