1 yıl önce Fransa’dan tur için karavanları ile yola çıkan Bernard ve Rodrigue Ysee çifti Avrupa’yı gezdikten sonra ülkemize  geldiler. Burada kendi vatandaşları olan Brigitte Pietot ve Guy Urvoy ile tanıştı .Fransızlar birlikte Türkiye’yi gezmeye karar verdiler.
İstanbul,,Antalya ve Pamukkale gibi bir çok yeri gezen Fransızlar daha sonra fotoğraflarda gördükleri Meke gölüne gelerek  burada kamp yaptı. Fransızlar hem güneşin batışını hemde doğuşunu izle keyfini yaşadılar.Göl kenarında yürüyüş yaptılar.
4 kişilik Fransızlar daha sonra ilçedeki bir düğün yemeğine katılarak ilgi odağı oldular. Tahir Gencer adlı  kişinin  oğlunun düğün yemeğine katılan turistler yöresel Karapınar düğün yemeklerini yediler.
Kendilerine Çorba,Bamya,kebap,pilav kayısı yahnisi ve hoşaf ikram edildi. Fransızlar yemekleri çok beğendiler. Özellikle düğün kebabı ve kayısı yahnisini ” Süper” olarak değerlendirdiler. Türk yemekleri hakkında bilgi alan ve bol bol fotoğraf çeken Fransızlar yemek yapan kadın aşçılara teşekkür ettiler.

Karapınar Ticaret Borsası  Başkanı Ahmet ULUSOY Anneler Gününü Kutladı Karapınar Ticaret Borsası  Başkanı Ahmet ULUSOY Anneler Gününü Kutladı

Rodrigue Ysee “Meke Gölü muhteşem bir yer, çok güzel manzaralara sahip çok ay manzaralı bir yer. Ama gölün bulunduğu durum üzücü. Biz fotoğraflarda görmüştük. Ama şimdi kurumuş. Yemekler çok güzeldi ve Türk halkının misafirperverliği harika. Kebap  ve kayısı yahnisi çok güzeldi.” dedi.
Brigitte Pietot” Yemekler muhteşemdi. Daha önce hiç tatmadığımız bir sürü yemek vardı. iki yemek var, örneğin sonunda karanfil bulunan mürver şurubu(hoşaf), onu hiç tatmamıştık., Harika bir şey daha, düğünün ilerleyişi ve bu da büyük sürprizdi. Çünkü Fransa'da bu hiç olmuyor, farklı oluyor. Farklı ve unutamayacağımız bir anı oldu. Başka bir ülkeden gelen insanları kabul etmek ve onlara yemek ikram  eden Türk halkına teşekkür ediyoruz. Fransa’da bunu mutlaka anlatacağız” dedi.
Düğün sahibi Tahir Gencer ise, Fransadan gelip Karapınar düğün yemeğine katılmak nasip işi .Türk misafirperverliğini gösterdik. En azından ülkemizin ne kadar güzel bir yer olduğunu gördüler. Afiyet olsun” dedi.( M. Korkusuz )