Toplu Karma Serginin açılışına, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Belediye Başkan Yard. Duran Karagöz, Kurum amirleri, Kuruluş Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Akif Özenli, Md. Yrd. Ahmet İçalan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Uğur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

2012–2013 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Karapınar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun açmış olduğu dikiş-nakış, çini, halıcılık, ebru sanatı, resim vs. gibi kurslardaki el sanatları ürünleri 06.06.2013 Perşembe günü Belediye Düğün Salonunda açılışı yapılarak sergilendi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Akif Özenli ile yaptığımız söyleşide şunları söyledi “ Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce Eskişehir’de başlayıp, Bursa, Kocaeli ve son olarak ta Konya’mız da bir dizi etkinliklerle devam eden Öğrenme Şenlikleri bu yıl ilk defa uygulanmakta olup, sonra ki yıllarda tüm Türkiye’de uygulanması planlanmaktadır. Öğrenme Şenlikleri, öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak/ yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratacak faaliyetlerden oluşmaktadır. Amacı hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmak, öğrenme fırsatları hakkında bilgilendirmek ve öğrenmeyi teşvik etmektir. Bu kapsamda gördüğünüz gibi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce bir yıl boyunca açılan el sanatları kurslarında ki ürünler sergilenerek, halkımızın beğenisine sunulmuştur. Hayırlı olsun”dedi

06.06.2013- 07.06.2013 tarihleri arasında iki gün açık kalan sergi Karapınar halkı tarafından gezildi ve büyük bir beğeni kazandı.