Konya'da Narkotik Operasyonu: 98 Bin 376 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi
Konya'da Narkotik Operasyonu: 98 Bin 376 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

Açılış programı dualarla gerçekleştirilirken, törenin ardından protokol üyeleri camide kılınan ilk Cuma namazına katıldı.

Açılış törenine ; Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Yıldızoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Serkan Doğan, Karapınar İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hulusi Sonkaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve mahalle muhtarları katıldı.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Topçu Albay Serkan Doğan, camilerin toplumda birlik ve kardeşliğin sembolü olduğunu vurguladı. Doğan, “Camilerin dayanışma ve kardeşliğin mekânı olduğunu, evrensel kardeşlik duygumuzun camilerde vücut bulduğunu düşünüyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü sevme anlayışımızın camilerde hayat bulması bizim için kıymetli. Bizden önceki komutanlarımız tarafından başlatılan bu projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Rabbim bu camimizi birlik, kardeşlik ve huzurun daim olduğu bir buluşma mekânı eylesin. Mehmetçiğimize, bölgemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm kurumlara ve hayırseverlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Tören, yapılan dua ve kurdele kesiminin ardından sona erdi. Cuma namazından sonra davetliler, askerlerle birlikte yemekhane bölümünde öğle yemeği yedi.