Osman Hulusi Ateş Kız İmam Hatip Lisesine 21 parçadan oluşan Siyer- i Nebi çalışmaları ve Peygamber Efendimizin hayatındaki dönüm noktaları, Meke Anadolu Lisesine, Türk Edebiyatımızın seçkin ustaları, eserleri ve dönemleri, Karapınar İmam Hatip Lisesine ise Türk/İslam Medeniyetinin önemli şehirleri ve bu şehirlerdeki önemli ibadethaneleri konu alan görsellerin uygulandığı koridorların açılışı gerçekleşti.

Açılış programına İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Kaymakam Refiki Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri ile oda ve sıvıl toplum kuruluş başkanları, ögretmen ve oğrencıler katıldı.

Programda konuşma yapan baskan Yaka; “Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde, ilçemizde bulunan liselerin koridor giydirme çalışmalarını gerçekleştirdik. Böylelikle çocuklarımızın eğitimine katkı vermek, onlara boş zamanlarında ve teneffüslerde değişik görseller ile kendi alanlarına uygun çalışmaları koridor giydirme şeklinde öğretmeyi esas aldık. Belki kitap başında okumak en güzelidir. Ama göze hitap edebilecek şekilde öğrenmek de en iyi tekniklerindendir. Bu düşünce ile Belediye Meclisimizin aldığı kararla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber başlamış olduğumuz  koridor giydirmelerini şu anda tamamlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimize, okullarımıza ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Belediye Meclis Üyelerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve personeline, ilçemizde uzun süre görev yapan Resim Öğretmeni Celal Gezici’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonrasında Başkan Yaka ve Kaymakam Murat, Meke Anadolu Lisesi Spor Salonu ve Pansiyonun da incelemelerde bulunup, yemekhane de bulunan öğrencilerle sohbet ettiler.