Mustafa Sezer ve Döndü Çoban öğretmenlerini ziyareti konusunda şunları söylediler." 1978-1983 yılları arasında Vehbi Yurt İlkokulunda kendilerini okutan, hayata hazırlayan öğretmenleri Halil Gözütok'u unutamadıklarını, yıllarca öğretmenlerinin adresini, nerede olduğunu araştırdıklarını ve sonunda Öğretmenin oğlu Serdar ile Mustafa Sezer'in İstanbul'da tesadüfen karşılaşıp, öğretmenin Konya-Ereğli'de olduğunu öğrendiklerini ve ev adresini de öğrendiğini, bunun üzerine Konya-Ereğli'ye giderek öğretmenleri Halil Gözütok'u evinde ziyaret ettiklerini ifade ederek, ziyaret esnasında öğretmenlerini kucakladıklarını, elini öpmekten son derece mutlu olduklarını ve hem kendilerinin, hem de öğretmenlerinin duygulu anlar yaşanmasına vesile olmaktan dolayı sevinçli olduklarını söylediler. Öğretmenlerini ziyaret eden öğrenciler, 1978-1983 yılları arasında yaşadıkları öğrencilik hayatlarını tekrar öğretmenleri ile paylaştıklarını, Karapınar dışında olan öğrenci arkadaşlarından Nuray Sayın, Muhammet Yarımoğlu, Muhammet Bayır ve diğer arkadaşlarını öğretmenleri Halil Gözütok ile telefonla görüştürdüklerini ifade ettiler.
Yıllarca Öğretmenlik ve İdarecilik yaptıktan sonra emekli olan tecrübeli Halil Gözütok ile yaptığımız söyleşi de şunları ifade etti. Öğrencilerimi evladım kadar seviyorum. Öğrencilerimi hiçbir zaman unutamıyorum. Dün gibi hepsini ayrı ayrı hatırlıyorum. Onların topluma cemiyete faydalı birey olmalarından ve yıllar sonra adresimi bularak evime gelip beni ziyaret etmelerinden son derece mutluluk duydum. Beni çok sevindirdiler. Ben de onları özlemiştim. Eski günlerimizi hatırladık, birbirimize anlattık. Ben de onları zaman buldukça evlerinde, işyerlerinde ziyaret edeceğim. Çok ama çok duygulandım. Öğrencilerime teşekkür ediyorum diyen Öğretmen Halil Gözütok, gözyaşlarına hâkim olamadı.
Bizde, Öğretmenlerini yıllar sonra ziyaret eden arkadaşları bu kadir kıymet bilmelerinden, vefa duygularından dolayı kutluyoruz.