Meke Gölü Yabancı Turistlerin Uğrak Yeri Oldu Meke Gölü Yabancı Turistlerin Uğrak Yeri Oldu

Karavanları ile Türkiye’ye gelen turistler Konya-Kapadokya   güzergâhında  Meke gölünde kamp yapmanın keyfini yaşıyor.
Avrupa turuna çıkan 3 Alman aile Meke gölünde buluştu. Patrica ve Joel Beler  çifti, Gerhard  ve Gabı Haller çifti ile  Ulrıke ve  Michael Scharrer çifti, Meke Krater gölünde kamp yaptı.2 gün boyunca göl kenarında yürüyüş yapan, gün batımını ve gün doğumunu izleyen Alman Turistler tabiatla baş başa kalmanın keyfini yaşadılar. Bir çok Avrupa ülkesini gezdikten sonra Karavanları ile Türkiye’ye ulaşan Alman Turistler, İstanbul,Antalya,Nevşehir (Kapadokya) ve Konya gibi şehirleri gezdiklerini kaydettiler. Almanlar, Türk Misafirperverliğine hayran olduklarının altını çizdiler.
Alman Patrika ve Joel” 1.5 yıl oldu ülkemizden ayrılalı. Bir çok Avrupa ülkesini gezdik.Farklı ulusal mutfakları n yemeklerini denemeyi seviyoruz ve seyahat etmenin en güzel yanı, yemekleri yerel halkla birlikte pişirebilmeniz ve onlardan çok özel detayları öğrenebilmenizdir. Bunu çok seviyoruz. Ama seyahat ettiğimde her şey gerçekten değişti. Eski şehirleri, kaleleri ve arkeolojik alanları son derece büyüleyici buluyoruz ve kültürün ve ülkenin nasıl geliştiğini daha iyi anlamamızı sağlıyor, bu da kendimizi ülkeye sanki okyanusmuş gibi kaptırmamızı sağlıyor.  Türkiye'de  90 gün kalmamıza izin veriliyor. Ülke çok güzel. Her yerde güzel karşılanıyoruz. İnsanları çok iyi. Bizi misafir ediyor ve yemeklerini paylaşıyor. Bu  özelikte insanın hiçbir Avrupa ülkesinde görmek mümkün değildir. Başlangıçta bu bizim için oldukça zordu, hatta artık çoğunuz “vay be, bir ülke için 90 gün çok uzun bir süre” diyecek olsa da, bu elbette doğru ama Türkiye çok güzel, çok büyük bir ülke. Dağları, nehirleri, gölleri ve turkuaz suyu yeni bir şekilde anlatan sahiliyle bizi hayran bıraktı. Yapacak çok şey var, deneyimleyecek çok şey var, keşfedecek çok şey var ve tanışacak çok yerel insan var.
Mesela birkaç gün önce sokakta bir aile tarafından durdurulduk ve çay ve kahvaltıya davet edildik ve birlikte harika bir 2 saat geçirdik. Tam da bizim için önemli olan anlar bunlar.Dünya insanı barış içinde olmalı ve birbirini tanımalı. Meke gölünü daha önce buraya gelen arkadaşlarımız anlatmıştı. Kurumuş olsa da gölde sakin bir 2 gün geçirdik. Diğer Alman arkadaşlarımızla da burada tanıştık. Göl kuru olsa da  bizi çok etkiledi. Gölün oluşumu araştırdık ve bize ilginç geldi” dedi.