Bütün Türkiye'nin İl, İlçe, Kasaba ve Köylerin de olduğu gibi Karapınar'da da vatandaşlarımız Kurban Bayramı namazı için camilere akın ederek, camiler vatandaşlarımızla dolup taştı.
Kurban Bayramı namazı Karapınar'da tam saatinde kılındı. Birçok vatandaş, camilere namaz saatinden önce gelip, camide uygun yerlere oturduktan sonra, camii imam-hatiplerinin okudukları Kur'an-ı Kerim ve anlattıkları çok anlamlı vaazı nasihatlerini dinlediler. Bazı camilere tedbirli gelen vatandaşlar cami içerisinde yer bulamadığında yanlarında getirdikleri namaz seccadelerini cami bahçesine sererek ya da cami görevlileri tarafından serilen hasırlar üzerinde Bayram namazlarını huşu içerisinde kıldılar.
Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri olarak, Karapınar Muradiye camisinde bulunduk. Camii İmam-Hatibi Muharrem Ölmez tarafından Kur'an-ı Kerim okunup, çeşitli dualar edildi. Bayram namazına gelen vatandaşlara iyilik, yardımlaşma, dayanışma, sevgi, saygı üzerine çok anlamlı ve güzel vaazı nasihatlerde bulundu, Cami İma Hatibi Hutbede ise Kurban Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşmayı cami cemaati can kulağıyla dinlediler. Vatandaşlar Bayram Namazı sonrasında yapılan duaların ardından birbirleriyle bayramlaşarak camiden ayrıldılar. Bayram Namazını kılan ve Bayramın Arife gününde mezarlık ziyareti yapma fırsatı bulamayan vatandaşlarımızın ise bayramın birinci günü Bayram Namazının hemen ardından mezarlık ziyaretlerine gittikleri görüldü.