Konya Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Belediyesi iş birliği ile afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için acil İhtiyaç maddelerini toplama kampanyası sonrası vatandaşlar tarafından getirilen yardım malzemeleri deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İlçe Kaymakamı  Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı  Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Karapınar Cumhuriyet Meydanı’ndan yardım tırlarını bölgeye ulaşmak üzere yolcu ettiler.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, "Büyükşehir Belediyemizin ve AFAD ile yaptığımız çalışmalarla Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Belediyesi olarak afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek için düzenlenen kampanya ile bugün Karapınar halkı olarak deprem bölgesine acil ihtiyaç malzemelerini toplayarak, depremin ikinci gününde bir nebze de olsa fayda sağlamak için halkımızın desteği ile 3 tırı gönderiyoruz. Bu anlamda Karapınar halkına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir durumda birlik olmak duygusuyla Karapınar halkı olarak afetzede kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Emeği geçen herkese, personellerimize, vatandaşlarımıza, gençlerimize teşekkür ediyorum. Şoförlerimizin özverisinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyor, hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.