Karapınar'lı İki Sporcu Wushu Kungfu Milli Takımı'yla Gürcistan'da Türkiye'yi Temsil Edecek
Karapınar'lı İki Sporcu Wushu Kungfu Milli Takımı'yla Gürcistan'da Türkiye'yi Temsil Edecek
İçeriği Görüntüle

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte son günlerde hasadın önemli ölçüde hız kazandığını ifade eden Üner, bölgede arpa hasadının tamamlandığını, buğday hasadında ise yüzde 80 seviyesine ulaşıldığını söyledi.
Bu yıl verimlerin üreticiyi memnun ettiğini dile getiren Üner, "Bereketli bir harman sezonu geçiriyoruz. Ancak verim yüksek olmasına rağmen piyasada çiftçilerimizin beklediği alım fiyatları oluşmadı. Bu nedenle üreticilerimiz ürünlerini ağırlıklı olarak Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) satmak zorunda kalıyor" dedi.
Üretim maliyetlerinin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Üner, hububat üreticisinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bölgemizde üretim maliyetleri oldukça yüksek. Bu nedenle hububat üreticilerine ilave desteklerin verilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.
Yangın Riskine Dikkat Çekti
Karapınar Ziraat Odası Teknik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ise bu yıl yağışların etkisiyle tarım alanlarında ot yoğunluğunun arttığını belirterek, bunun hasat döneminde yangın riskini yükselttiğini söyledi.
Çiftçilerin hasat sırasında gerekli tedbirleri almaları gerektiğini ifade eden Soylu, anız ve tarla yangınlarına karşı daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Soylu ayrıca baharlık ürünlerde genel olarak bitki gelişiminin olumlu seyrettiğini belirterek, çiçeklenme dönemine giren mısır ve ayçiçeği ekili alanlarda sulamanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Üreticilerin özellikle bu dönemde sulama programlarını aksatmamaları gerektiğini vurguladı.